'

Policija srednjoškolcima pokazala zašto trebaju koristiti pojas i kako izgleda prevrtanje i sudar, žele od njih napraviti odgovorne vozače!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U projekt, koji Postaja prometne policije Dubrovnik već godinama provodi u suradnji s HAK-om, ove se godine uključila i PP Korčula, a educirano je oko 300 srednjoškolaca 

"Postaja prometne policije Dubrovnik i ove godine u suradnji s HAK-om provodi preventivno edukativni program KLIK - navika odgovornog ponašanja.

U projekt se uključila i Policijska postaja Korčula, a kroz preventivni program, koji se održava u vremenu od 24.  do 27. rujna  2024. godine, u sportskoj dvorani u Gospinom polju u Dubrovniku i na Korčuli educirati će se preko 300 srednjoškolaca.

 Cilj projekta je stjecanje znanja o sigurnosnim i zaštitnim mjerama i radnjama prije i za vrijeme upravljanja (ili prevoženja) vozilom, kao i razvoj vještina odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu.
 
Ovim se projektom djeluje na ponašanje srednjoškolaca, usvajanje i stjecanje pozitivnih stavova o njihovoj ugroženosti u prometu. Stečene komunikacijske kompetencije učenika koriste se kao promicanje odgovornog ponašanja u smislu prijenosa informacija drugim učenicima, ali i u smislu utjecaja na eventualno neodgovorne roditelje - vozače.
 
Stručnjaci Ureda sigurnosti cestovnog prometa u uvodnom dijelu, tijekom jednog školskog sata, kroz interaktivno predavanje objasnili su učenicima svrsishodnost korištenja sigurnosnog pojasa u prometu, dok su za vrijeme drugog sata instruktor HAK-a i demonstratori, učenicima prezentirali efekte prometnih nesreća u kontroliranim uvjetima na simulatoru prevrtanja i sudara", priopćili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. 

Popularni Članci