'

DAN POLICIJE Pavličević: "Dubrovnik nije samo perjanica turizma, nego i sigurnosti. Ove godine imamo pad prekršaja od 15 posto!" (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Danas se u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj obilježava Dan policije. Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća ispred Središnjeg križa na gradskom groblju Boninovo u Dubrovniku i polaganja cvijeća na grobovima poginulih pripadnika policije, položeni su vijenci i zapaljene svijeće i kod spomenika poginulim pripadnicima policije ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Uz predstavnike Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji poginulih pripadnika Domovinskog rata, izaslanstva Županije dubrovačko-neretvanske, Grada Dubrovnika i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Pavličević je nakon svečanosti dao izjavu za medije. 

Na pitanje presjeka godine od prošlogodišnjeg obilježavanja Dana policije, do ovogodišnjeg, Pavličević je rekao kako je situacija u policiji "stvarno dobra".

"Ako gledamo sa sigurnosnog aspekta, onda je stvarno dobra, ali i sa aspekta suradnje. Želimo i unaprijediti suradnju, jer to zajedništvo i sinergija s lokalnom zajednicom, odnosno građanima, čini nam u mnogome lakše postupanje i sve ono čime se u našoj službi bavimo", rekao je Pavličević pa komentirao posebne izazove za Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku, a to je droga i promet. 

"Što se tiče prometa, tu već svi sve znamo. Dubrovnik i naša magistrala nisu građeni za ovoliki broj vozila, ali nije na policiji da predlaže što treba napraviti. Mi možemo samo usmjeriti naše snage na prevenciju kako bi sigurnost prometa bila na višoj razini, a to znači da bude što manje stradalih u prometu.

Što se tiče droge, mi jesmo i dalje tranzitna zemlja. U nekim državama je to legalizirano, pa se ljudi opuste i dođu na odmor, nose nešto sa sobom. Mi nastojimo i to prevenirati. Naravno, uvijek nam je cilj veće količine i početne distributere spriječiti kako se ne bi dalje širilo, ne samo po Hrvatskoj nego i dalje od Hrvatske", rekao je. 

"Mi smo u vrhu države što se tiče otkrivenosti kaznenih djela i bez obzira što je Dubrovnik ove godine perjanica turizma s brojem noćenja i posjetitelja, imamo veliki pad od 15 posto u broju prekršaja. To znači da smo i mi kao policija prevenirali, ali i da društvo i zajednica sudjeluju u tome, kao i svi oni kotačići u tom lancu sigurnosti. 

I ove su godine javno pohvaljenici policijski službenici i djelatnici koji su se tijekom protekle godine u obavljanju svojih poslova i radnih zadataka posebno istaknuli zalaganjem i motiviranošću te profesionalnim odnosom prema svojim radnim obvezama, kolegama i strankama ili su svojim sportskim uspjesima promovirali Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku.

Popularni Članci