DOZNAJEMO U Dubrovnik stiže Armand Assante, dolazak Dannyja Glovera upitan

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.sff.ba
Iako ni ove godine nema ništa od Dubrovnik Film Meetinga, nekadašnjeg glamuroznog okupljanja sudionika Sarajevo Film Festivala prekinutog 2011. godine, dio ekipe organizatora festivala i filmaša u nedjelju ipak stiže u Dubrovnik, gdje će provesti dva dana. Kako neslužbeno doznajemo u Dubrovnik bi trebao doći i proslavljeni glumac Armand Assante.

Zvijezda filma 'Kraljevi Mamba' ovogodišnji je počasni gost Sarajevo Film Festivala, a publici se predstavio sinoć kratkometražnim filmom 'Vadiona' redatelja Ante Novakovića. Hoće li među gostima SFF-a biti i američki glumac Dannyj Glover ('Smrtonosno ružje') nije poznato.


Dodjelom službenih nagrada 'Srce Sarajeva' u više kategorija danas će na ceremoniji u gradskom Narodnom pozorištu službeno biti spuštena zavjesa na ovogodišnje 19. izdanje najznačajnijeg regionalnog festivala sedme umjetnosti - Sarajevo film festivala (SFF).


U okviru Natjecateljskog programa igranog filma bit će dodijeljeno 'Srce Sarajeva' za najbolji film s novčanom nagradom od 16.000 eura, za najbolju glumicu i glumca u vrijednosti od po 2.500 eura, te Specijalna nagrada žirija za koju sredstva osigurava Agnes B. u vrijednosti od 10.000 eura.


Predsjednik žirija Natjecateljskog programa igranog filma jedan je od najznačajnijih bh. filmskih stvaratelja Danis Tanović, dok članove čine glumac Uliks Fehmiu (Srbija), direktorica fotografije Christine A. Maier (Njemačka), glumica Mirela Oprisor (Rumunija) te umjetnički direktor Critics Week Charles Tesson (Francuska).


'Srce Sarajeva' bit će dodijeljeno i u kategoriji Natjecateljskog programa kratkog filma i to za najbolji film u iznosu od 2.500 eura.
 

Popularni Članci