Zatonjani se žale kako im voda ima okus spaljene plastike, iz Vodovoda tvrde: Svi uzorci su u redu!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Više stanovnika Zatona požalilo nam se danas na okus vode. Poznato je kako voda u naseljima koja se opskrbljuju iz izvorišta Palata nije bila za piće, no Zatonjani se i danas žale kako im neugodan okus, premda je stigla obavijest kako se ona može piti. 

Kako kažu Zatonjani, voda ima okus pa čak i miris po spaljenoj plastici ili po ulju. Stanovnici Zatona ističu i kako je miris toliko intenzivan da odjeću ponovno moraju prati, kao i posuđe. 

Dubrovački dnevnik upitao je Vodovod zbog čega je to tako. 

"Po najavi mogućeg velikog nevremena, a nakon dugotrajne suše, Vodovod Dubrovnik preventivno je proveo pojačanu dezinfekciju na vodoopskrbnom sustavu Palata. Očekivano, nakon obilne kiše na izvorištu se pojavila mutnoća. Prema proceduri, od strane djelatnika Vodovoda i od strane županijskog Zavoda za javno zdravstvo uzeti su uzorci s izvorišta i iz mreže, a rezultati su pokazali kako svi uzorci iz mreže odgovaraju Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju te nema bojazni za njeno korištenje.

Nakon dojave građana da se prilikom puštanja vode osjeti veća koncentracija klora provedeno je ispiranje mreže te je ponovno uzet uzorak i poslan na analizu. Rezultat je pokazao kako je i taj uzorak sukladan svim propisima, a voda sigurna za ljudsku potrošnju.

Dakle, Vodovod Dubrovnik poduzeo je sve potrebne radnje da se popravi kvaliteta vode u vodoopskrbnom sustavu Palata, koja odgovara Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju, a u isto vrijeme je zbog najavljenih novih količina padalina obavijest za javnost ponovljena i za naredni dan.

Vodovod i dalje redovito nadzire stanje u vodoopskrbnom sustavu te će o svim promjenama pravodobno obavijestiti javnost," stoji u odgovoru Vodovoda. 

Popularni Članci