ZABORAVLJENA KUĆA OBITELJI PLENKOVIĆ U ŽUPI Supruga Ana prije izbora postala svjesna kako ima kuću u Makošama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: društvene mreže
Imovinske kartice pozicije su stajale niz ministara u prošloj Vladi Andreja Plenkovića, a sad su zanimljive promjene u novoj imovinskoj kartici novog, starog premijera.

On je svoju karticu 10-ak dana uoči parlamentarnih izbora na svoj popis nekretnina dodao kuću s okućnicom od 759 metara kvadratnih koja je smještena u Makošama, 10-ak kilometara od Dubrovnika, piše 7-dnevno te dodaje kako je kuća procijenjena na 500 tisuća kuna. U premijerovoj imovinskoj kartici se navodi kako je kuća u suvlasništvu njegove supruge Ane Maslać te kako je ovu imovinu naslijedila.

Kako piše 7-dnevno, radi se o suvlasništvu dijela nekretnine koje je Maslać kao maloljetna naslijedila u 1/3 dijela u ostavinskom postupku nakon smrti oca 1997. godine. Nakon okončanog postupka legalizacije kuće, nekretnina je trenutno u postupku knjiženja u zemljišne knjige Općinskog suda u Dubrovniku. Priložena je izjava Maslać od 10. lipnja 2020. godine ovjerena kod javne bilježnice kojom izjavljuje da, zbog stjecaja okolnosti, nije bila svjesna kako je suvlasnik navedene nekretnine slijedom čega ista nije bila upisana u prethodnim izvješćima o imovinskom stanju.

Popularni Članci