/* */

ZA PRSTE POLIZATI Ovo su najbolji džemovi, pekmezi i marmelade (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DEŠA

Već desetu godinu za redom u organizaciji Udruga Deša  – Dubrovnik i Dubrovačka naranča te u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – županijskom komorom Dubrovnik organiziran je Hrvatski festival džema, pekmeza i marmelade.

Proteklog tjedna u laboratoriju Zavoda za mediteranske kulture, Sveučilišta u Dubrovniku provedene su analize pristiglih uzoraka voćnih proizvoda svrstanih u četiri kategorije: džem, ekstra džem, pekmez i marmelada. Po propisanim metodama određivani su im udjeli ukupnih šećera, kao osnovnog parametra koji je propisan Pravilnikom o voćnim džemovima,  i pH vrijednost.

Tročlana stručna komisija je u Laboratoriju za senzorna ispitivanja Zavoda za mediteranske kulture kušala i ocijenila svaki uzorak, a nagrađeni su proizvodi iz sve četiri kategorije koji su senzorski najbolje ocjenjeni i koji su zadovoljili propisane kriterije.

DOBITNICI MEDALJA SU:

KATEGORIJA DŽEM

Zlatna medalja:

OPG Pave Radelj – za Džem od smokava

Srebrna medalja

OPG Marija Tudor-Šore – za Džem od mirte

Domaća radinost „VIKO“ – za Džem od jagoda

Domaća radinost „VIKO“ – za Džem od smokve

Brončana medalja

OPG Ivica Matijević – za Džem od smokava

KATEGORIJA EKSTRA DŽEM

Zlatna medalja:

DEŠA PRO d.o.o. – za Ekstra džem od dubrovačke ljute naranče

Srebrna medalja

OPG Klaudia Krstičević – za Ekstra džem suha smokva

Brončana medalja

OPG Protić Sanja – za Ekstra džem limun

KATEGORIJA PEKMEZ

Zlatna medalja:

OPG Ivica Matijević – za Pekmez marelica

Srebrna medalja

 OPG Ruse Sambrailo – za Pekmez od drenjine

Brončana medalja

OPG Josip Milatić – za Pekmez od grožđa

KATEGORIJA MARMELADA

Zlatna medalja:

OPG Ivica Matijević – za Marmeladu klementina

Srebrna medalja

OPG Klaudia Krstičević – za Marmeladu kumquat

Brončana medalja

OPG Nina Sardi – za Marmeladu od naranača sa chia sjemenkama

Čestitamo dobitnicima i zahvaljujemo svima na sudjelovanju!

Popularni Članci