VELIKI USPJEH OBITELJI ĐIVANOVIĆ Njihove kobasice osvojile su čak četiri zlata na međunarodnom sajmu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Na međunarodnom sajmu 'S klobasicom u Europu', koji se tradicionalno održava u Sv. Petru u Šumi, obitelj Đivanović šampion je u kategoriji 'S klobasicom u EU'.

Koliki je to uspjeh govori činjenica da je na ocjenjivanje pristiglo ukupno 119 uzoraka kobasica i salama!

No, uspjeh je jos veći jer su Đivanovići u istoj kategoriji osvojili i zlato, po broju bodova, za svoj drugi poslani uzorak. Treći uzorak je također bio zlatni u kategoriji "Slavonska kobasica", a četvrti uzorak donosi još jedno zlato u Konavle u kategoriji "Salame i slamini"! 

S četri uzorka i sva četri zlata tako ih sa 100% uspjehom svrstava na ukupno 4. mjesto po broju osvojenih zlatnih medalja sajma odmah nakon Histiris d.o.o., šampiona sajma, i OPG Franjula iz Sv. Petra u Šumi i Milana Janežića iz Slovenije.

Ovo je dokaz kvalitete proizvoda na međunarodnoj sceni među puno većim proizvođačima s dugogodišnjim iskustvima.

Inače, na ovogodišnje senzorno ocjenjivanje ukupno je pristiglo 194 uzoraka salama i kobasica iz cijele Hrvatske i inozemstva. Ocjenjivalo se je u 11 kategorija, sve sukladno pravilniku za ocjenjivanje kobasica i salama spomenutog projekta. Organizator ocjenjivanja je Međunarodni sajam S klobasicom u EU, suorganizaciju potpisuju ESSIK- Europski savez salamera i kobasera, Udruga S klobasicom u EU i Udruga proizvođača istarskog pršuta. Na ocjenjivanju je sudjelovalo 20 senzornih analitičara i stručnjaka koji se bave proizvodnjom, razvojem, znanstvenim vrednovanjem kobasica i salama iz Hrvatske i Slovenije. Predsjednik povjerenstva bio je dr.sc. Mario Bratulić, zamjenik dr.sc. Dubravko Viduč.

Popularni Članci