test

URUČENI UGOVORI ZA ČAK 20 PROJEKATA Franković: Do 2017. iskorišteno je nula kuna iz EU fondova (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: V.S./Grad Dubrovnik, grad dubrovnik
Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak uručila je 20 ugovora načelnicima i gradonačelnicima s juga Hrvatske. Ugovori su vrijedni 20 milijuna kuna.

Najveći dio ugovora, njih 12, otpada na Program razvoja otoka, dok se ostatak odnosi na Program podrške brdsko-planinskim područjima, Program održivog razvoja lokalne zajednice i Program podrške regionalnom razvoju .

Gradonačelniku Matu Frankoviću uručen je ugovor o sufinanciranju projekta „Adaptacija i sanacija - energetska obnova zgrade Doma kulture na otoku Koločepu“. Ministarstvo je u sklopu Programa razvoja otoka u 2021. godini Gradu Dubrovniku za navedeni projekt odobrilo iznos od 400 tisuća kuna.

Projektom „Adaptacija i sanacija - energetska obnova zgrade Doma kulture na otoku Koločepu“ osigurat će se polivalentan javno-društveni prostor za provedbu raznih društvenih aktivnosti s ciljem poboljšanja kvalitete života na otoku na kojemu ne postoje slični sadržaji za lokalno stanovništvo. Nastavak je to brojnih ulaganja u Elafite, kako bi se poboljšao i izjednačio položaj svih stanovnika Grada Dubrovnika.

Predviđena je adaptacija unutarnjeg prostora te radovi na vanjskoj ovojnici zgrade: toplinska izolacija vanjskih zidova grijanog dijela, toplinska izolacija krovne konstrukcije, izvedba slojeva plivajućeg poda i zamjena postojeće vanjske stolarije novom PVC stolarijom. Osim toga ugradit će se dizalica topline zrak-voda, dok će se postojeća rasvjeta zamijeniti novom energetski učinkovitijom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.381.481,88 kuna s PDV-om.

Gradonačelnik Mato Franković zahvalio je ministrici na još jednom u nizu ugovora koji utječu na poboljšanje kvalitete života građana Dubrovnika te je podsjetio na činjenicu kako je Grad Dubrovnik u nepune četiri godine iz europskih fondova i nacionalnih izvora osigurao preko milijardu kuna sredstava.

– Do 2017. iskorišteno je nula kuna iz EU fondova. A od 2017. preko milijardu kuna. U svakom kutku Grada možete vidjeti kako EU fondovi poboljšavaju kvalitetu života naših sugrađana. - rekao je Franković.

- Ova gradska uprava pokazala je iznimnu umješnost u korištenju fondova EU i veselimo se novim programima koji su pred nama. - poručio je.

Župan Nikola Dobroslavić rekao je da je Županija nositelj dva od ovih projekata, u Trpnju i u Metkoviću.

- Mi smo zaokružili brojku od sedam milijardi kuna ugovorenih projekata. Poput Pelješkog mosta, Studentskog doma, dnevne bolnice, Zračne luke Dubrovnika... Ali osim njih, bitni su i ovi manji projekti, koji sugrađanima olakšavaju život. - objasnio je Dobroslavić,.

Ministrica Tramišak rekla je da joj je čast i zadovoljstvo uručiti ove ugovore, dodajući da je posebno veseli jer je najviše projekata radi poboljšanja kvalitete života na otocima.

- Nedavno smo objavili registar otoka, njih 1264. Oni su povezani sa svim javnim servisima. Cilj nam je učiniti daljnji iskorak i da nam taj registar bude kao alat kako bi povećao standard kvalitete života na otocima. - rekla je.

Istaknula je dva velika projekta na ovom području, projekt Pelješkog mosta i Zračne luke Dubrovnik te je čestitala na tim projektima.

U fotogaleriji možete pogledati popis svih projekata.

V.S.

Popularni Članci