United Airlines i ove godine će povezivati New York i Dubrovnik, linija će trajati sve do kraja ljetne sezone

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Srbija i Hrvatska će biti jedina dva tržišta u regiji koja će se moći pohvaliti dugim letovima ovog ljeta.

Portal Exyuaviation.com precizira kako je United Airlines potvrdio nastavak letova između njujorške zračne luke Newark i Dubrovnika ove godine. Prijevoznik će nastaviti s radom 27. svibnja uz planirane četiri tjedne rotacije. Nadalje prema pisanju ovog portala, američki prijevoznik proširio je svoj program letenja do Dubrovnika s uslugama sve do kraja ljetne sezone 2022., a to je 26. listopada. 

Prošle godine United Airlines je letio od 2. lipnja do početka listopada, a na svoja četiri tjedna leta između New Yorka i Dubrovnika nudio je više od 22.500 sjedala u oba smjera.

Ove godine sve letove će održavati zrakoplov Boeing 767-300.

S druge strane, Delta ovog ljeta neće nastaviti letove s hrvatskim obalnim gradom, nakon što su prošle godine pokrenuli letove iz njujorške zračne luke JFK. Slično se dogodiolo s American Airlinesom koji je 2019. uveo sezonske letove iz Philadelphije za Dubrovnik, a trebao se vratiti 2020. s dodatnim uslugama i kapacitetom. Zbog pandemije koronavirusa avioprijevoznik je odgodio rutu na neodređeno vrijeme.

Brian Znotins, potpredsjednik American Airlinesa za planiranje mreže i rasporeda, rekao je da će tvrtka u narednim godinama "poduzeti holističku procjenu" svoje dubrovačke linije kako bi utvrdila hoće li potencijalno obnoviti letove, ovisno o tome kako su se potražnja i konkurencija promijenili na tržištu.

"Nema ništa za reći da nećemo nužno ponovno pokrenuti letove", rekao je Znotins, dodajući da je Philadelphia "prirodna privlačnost" za korištenje novih zrakoplova koji dolaze kako bi pojačali uslugu u Europi, piše Exyuaviation.com. 

Popularni Članci