UGOSTITELJI ĆE PRIČEKATI Farčić: Odluka Stožera je bila očekivana, no sad vidimo da su ipak privatna okupljanja generirala novo žarište, ne ugostiteljski objekti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Sve veći broj zaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji  naveo je lokalni stožer da donese odluku, po preporuci nacionalnog, o nepopuštanju mjera. 

To znači da će ostale županije dozvoliti rad taracama ugostiteljskih objekata i popustiti mjere u sportu, no ne i dubrovačko-neretvanska.

Za reakciju na ovu odluku pitali smo predsjednicu Ceha ugostitelja Dubrovačko-neretvanske županije Nikolinu Farčić.

'S obzirom na epidemiološku situaciju reakcija stožera je bila očekivana jer se odluke donose na osnovu epidemiološke situacije, a ne gospodarske, što bi trebalo balansirati. Važno je naglasiti da su ugostiteljski objekti poštivali sve mjere u svim fazama ove pandemije te da su možda mogli pravovremenim otvaranjem taraca u dobroj epidemiološkoj fazi prevenirati socijalne kontakte i obiteljska okupljanja u nekontroliranim uvjetima,' kazala je Farčić koja je naglasila kako je često ugositeljska djelatnost bila stigmatizirana kao ona u kojoj se širi epidemija.

'Sad vidimo da su ti ipak privatna okupljanja koja su generirala ovo žarište. Županija jest administrativna jedinica, ali situacija u njoj nije ujednačena, međutim, nisam sigurna da se može selektivno otvarati na način da se otvore Korčula i Neretva, o čemu se stožer mora konzultirati i očitovati danas,' zaključila je Farčić.

AA

Popularni Članci