test

TEŠKA NESREĆA U ORAŠCU Pet osoba ozlijeđeno, jedna prebačena u Split

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Teška prometna nesreća dogodila se sinoć oko 21:50 sati. 

Kako su nam kazali iz OKC-a, u nesreći su sudjelovala dva osobna vozila, jedno daruvarskih, a drugo švicarskih registarskih oznaka. Ozlijeđeno je pet osoba; dvije su zadobile lakše tjelesne ozljede, a tri teže, od kojih je jedna osoba prevezena u splitsku bolnicu. 

Promet je bio zatvoren do 23:15 sati, nakon čega je naizmjenično pušten, a normalizacija je uslijedila nakon ponoći. 

Neslužbeno doznajemo kako su sudionici ove nesreće strani državljani. 

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su naknadno uputili priopćenje o ovom događaju. 

"31-godišnji državljanin Nizozemske se, vozeći pod utjecajem alkohola od 1,35 g/kg, osobnim vozilom daruvarskih registarskih oznaka kretao iz smjera Splita prema Dubrovniku pri čemu se nije držao sredine obilježene prometne trake već je skrenuo u lijevo, prešao na suprotnu kolničku traku i prednjim dijelom vozila udario u osobno vozilo švicarskih nacionalnih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 55-godišnji državljanin Švicarske.

Uslijed udara, oba su vozača zadobila teške tjelesne ozljede, kao i putnica iz vozila daruvarskih registarskih oznaka, 26-godišnja državljanka Poljske.

Lakše su ozlijede zadobili putnici iz vozila švicarskih nacionalnih oznaka, 22-godišnji državljanin Švicarske i 38-godišnja državljanka Albanije.

Ozlijeđena državljanka Poljske je, zbog teške ozljede noge, helikopterom prevezena u KBC Split na dalje liječenje, dok su drugi ozlijeđeni zadržani na dubrovačkoj bolnici.

Promet navedenom dionicom ceste bio je zatvoren do 23,15 sati, kada se počeo odvijati jednim kolničkim trakom uz regulaciju policije, a nakon dovršenog očevida i uklanjanja vozila s kolnika, oko 24 sata, promet je pušten u potpunosti.

Protiv državljanina Nizozemske slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu," stoji u priopćenju.

Foto: ilustracija 

Popularni Članci