SREDSTVIMA EU FONDOVA Završeni radovi na izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta Konavle

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Općina Konavle u fazi je implementacije Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Europske unije za provedbu projekta „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta u Konavlima“, odobrenog prema Javnom pozivu na dostavu projektnih prijedloga „Građenje reciklažnih dvorišta“(https://strukturnifondovi.hr).

Projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, Operativni program „Konkurentnost i kohezija“.

Završeni su radovi na izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta Konavle. Pokrenuta je procedura potrebna za ishodovanje uporabne dozvole, nakon čega će upravljanje objektom preuzeti Čistoća i zelenilo Konavle d.o.o. Također, u narednom razdoblju, do završetka projekta, uslijedit će edukacija djelatnika reciklažnog dvorišta te informiranje javnosti o korištenju i ulozi reciklažnog dvorišta u sustavu gospodarenja otpadom.

Svrha projekta je povećati stopu odvojeno prikupljenog komunalnog otpada kao i smanjiti količine otpada koji se odlaže na odlagalište. Najvažniji dio projekta je izgradnja i opremanje funkcionalnog reciklažnog dvorišta uz provedbu edukativnih aktivnosti.

Cilj projekta je osigurati odvojeno prikupljanje komunalnog otpada na području Općine Konavle, gradnjom i opremanjem reciklažnog dvorišta (Popovići Polje) u svrhu povećanja stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište te rješavanja problema nepropisnih odlagališta.

Opći cilj je doprinos povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta u RH.

Rezultati provedenih aktivnosti bit će izgrađeno i opremljeno reciklažno dvorište pravovremeno stavljeno u funkciju te stanovništvo i djelatnici educirani i informirani o ulozi reciklažnog dvorišta i važnosti pravilnog odvajanja otpada u kućanstvima.

Ukupna vrijednost projekta je 5.797.122,50 kuna, iznos koji sufinancira EU 4.500.000,00 kuna, a razdoblje provedbe projekta od 08.01.2019. do 21.04.2020.

Popularni Članci