SLETIO PRVI AVION FREEBIRDA U OVOJ SEZONI U Dubrovnik će ove zime charterima dolaziti gosti iz Zapadne Europe (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Turski avioprijevoznik Freebird Airlines Europe počinje s letovima iz i prema Zračnoj luci Dubrovnik u sklopu zimskog charter programa u organizaciji putničke agencije WTouristic. Letovi će prometovati u razdoblju od 26. rujna do 4. prosinca ove te od 12. veljače do 5. lipnja naredne godine. 

Freebird Airlines Europe je prvi put prema ZL Dubrovnik počeo prometovati 30. rujna 2019. godine, kad je odrađen i prvi dio uspješnog charter zimskog programa, dok je drugi dio, koji je bio krenuo 19. veljače, prekinut je 16. ožujka zbog pandemije Covida-19. 

Ove godine, u razdoblju od 21. veljače do 4. lipnja, uspješno su odrađeni letovi iz drugog dijela zimskog programa za sezonu 2021./2022., a potpuni zimski charter program trebao bi biti realiziran i ove sezone te je danas predstavljen na konferenciji za medije. Danas je ujedno na dubrovački aerodrom sletio prvi avion Freebirda u zimskoj sezoni. 

"Danas je taj prvi let, a prvi krug charter programa će trajati do 4. prosinca. Kasnije se nastavlja u veljači, sve do početka lipnja. Na raspolaganju je 50 tisuća sjedala, nadam se da će stići toliko turista koji će posjetiti Dubrovnik, provesti vrijeme ovdje, ostaviti svoj novac... Mi kao Zračna luka Dubrovnik želimo pružiti punu podršku ovom programu i želimo im zahvaliti što nastavljaju godinama suradnju s nama i što su nas prepoznali kao partnere," izjavio je uvodno Viktor Šober, direktor Zračne luke Dubrovnik. 

Direktor W Touristic agencije Akkan Mahmut zahvalio je Zračnoj luci Dubrovnik te je kazao ponešto o njihovim počecima. 

"Krenuli smo 2018. godine kao jedna turistička agencija raditi zimski turizam što je falilo u Dubrovniku. Mi smo jedna mala agencija i nadam se kako će mnoge uz nas krenuti raditi na razvijanju zimskog turizma. Naravno kako se nadamo kako će nas podržati hoteli i kako će raditi cijelu zimu. Pričamo o zaista velikom broju ljudi, oko 50 tisuća njih koji su visoke platežne moći. Do lipnja smo rasprodali sve aranžmane, preko 95 posto, čak imamo i nekoliko datuma u kojima je prekoračen broj sjedala," izjavio je Mahmut. 

Odgovarajući na novinarska pitanja, kazao je kako 50 posto tih gostiju dolazi iz Njemačke charter letovima, a ostalih 50 posto dolazi iz ostatka Europe, primjerice Velike Britanije, Norveške, Švedske, Danske... Istaknuo je kako često rade s umirovljenicima visoke platežne moći. 

Šober je istaknuo kako bi u zimskom redu letenja Zračna luka Dubrovnik trebala imati preko 360 operacija; Dubrovnik će biti odlično povezan s Njemačkom, ali i Belgijom, Danskom, Francuskom... Također, Dubrovnik će tijekom zime biti povezan s Barcelonom letovima Vuelinga, Engleskom putem British Airlinesa i Istanbulom letovima Turkish Airlinesa. 

AČ/IBM

Popularni Članci