RODITELJI, OBRATITE POZORNOST! Župski osnovci u Viber grupi dijele užasne stvari i pozivaju na nasilje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: pexels
U Facebook grupi DUMAM-e, Mame iz Dubrovnika i okolice jedna je majka anonimno podijelila zabrinjavajuću informaciju o osnovnoškolcima i grupama na chat aplikacijama u kojima se dijele sadržaji koji ni u kojem slučaju nisu primjereni za djecu. 

Žena je istaknula kako je majka 9-godišnjeg dječaka, a opisala je kako je u jednu viber grupu uključen bez prethodnog pitanja želi li biti dio zajednice. 

"Nisam se bunila jer sam vidjela kako su to sve djeca koju viđam, a neke baš dobro poznajem. Svi su tu negdje, imaju 9 ili 10 godina osim dvije cure koje ne znam", dodaje majka i nastavlja kako su je poruke koje je pročitala prenerazile. 

"Poruke su takve da sam se naježila, takve proste riječi, psovanje, pozivanje na javno maltretiranje pojedinaca. A među svim tim što me najviše pogodilo je kad sam vidjela dva snimka", ističe i pojašnjava kako je na prvom videu dječak koji drži pušku u ruci i barata njome, na što dobiva poruke pohvale -'bravo, kralju, super si'. Drugi snimak, objašnjava dalje, je videozapis djevojčice od pet ili šest godina koju snima brat kako s velikim nožem u ruci trči po kuhinji i hodniku.

Ova žena je upozorila kako se preko poruka dogovara maltretiranje i vršnjačko nasilje prema drugim učenicima. Poziva se na okupljanje kako bi drugu djecu ponižavali. U isto vrijeme uputila je apel roditeljima koji u ovome mogu prepoznati svoju djecu da s njima razgovaraju. 

"Ja nisam oka sklopila sinoć. Usred poruka ide i poziv koji naravno zvoni svima. Moj sin se javio i rekao da želi izaći iz grupe, na što mu re rečeno da je p***a, uz dodatak "nećeš ti nigdje, vidit ćeš ti frajeru mali". 

"Momentalno sam blokirala i izašla iz grupe. Na kraju i ugasila Viber. Katastrofa. Znamo svi - djeca ko djeca, isto kao i mi, uvijek smo se kačili, mirili, svađali, ali ovo je prestrašno", zaključila je u objavi ova majka i dodala kako se radi o djeci iz Župe dubrovačke.

Popularni Članci