REAKCIJA Nardelli: Oporbeni vijećnici trebali su ostati na sjednici ako im je stalo do razvoja Općine

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović
Nazvao bih to politiziranjem, riječi su kojima je načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli prokomentirao jučerašnje napuštanje sjednice Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka od strane oporbenih vijećnika.  

U svom priopćenju oporbeni vijećnici su napisali kako načelnik Nardelli uporno ignorira zakonske odredbe. Požalili su se oni kako je "zadnja sjednica održana prije 91 dan", ali i kako "nije našao shodnim ispuniti svoje statutom propisane obaveze i dostaviti svoje izvješće o radu Općinskom vijeću". Priopćenje možete pročitati OVDJE

- Činjenica je da nisam podnio izvješće za prvih šest mjeseci ove godine, ali rekao sam da će biti uvršteno na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća. kad će biti i rebalans pa je to prava prigoda i za izvješće. Željeli smo to i ranije, ai nismo stigli. Sljedeća sjednica će biti jako brzo. - rekao je Nardelli.

- Zamjeraju i da su im kasno dostavljeni materijali. Oni su dostavljeni u urednom roku. Ali, činjenica je i da nsu pristigli materijali za dvije točke zato jer smo taj dan zaprimili zahtjev Dubrovačke rivijere pod kojima su hoteli Sheraton, Astarea i Mlini. - dodao je Nardelli.

Radi se o Prihvaćanju Ugovora o financiranju uređenja građevinskog zemljišta s tvrtkom Hoteli Dubrovačka rivijera d.d. i Prihvaćanje Odluke o izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja ”Srebreno I”.

- Prošle godine je ovu tvrtku preuzeo novi vlasnik. Sad to više nije HUP Zagreb nego Adris grupa, odnosno Maistra. S njima smo dulje vrijeme održavali sastanke po pitanju UPU-a Srebreno I, kako bi donijeli izmjene i dopune po pitanju uređenja još dva objekta, to su Češke banje i Jadranka. Dakle, upravo kad smo slali materijali smo dobili i njihov zahtjev za uvrštenjem točke, a željeli smo da što prije ide u proceduru. - naveo je.

Govori kako je istup oporbenih vijećnika "unaprijed dogovoren scenarij".

- Trebali su ostati na sjednici ako im je uistinu stalo do razvoja Župe dubrovačke. Držim da nije bilo razloga da napuštaju Općinsko vijeće, mogli su ostati o upoznati se detaljno s aktima točaka. Mi smo ove odluke usovjili i bez njih, ali vjerujem da svaki vijećnik je dužan dati svoj doprinos radu Općinskog vijeća te samoj Općini Župa dubrovačka. - zaključio je Nardelli.

Popularni Članci