test

PRISUSTVOVALI BROJNI UČENICI Po župama održane mise uz početak nove školske godine (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
S početkom nove školske godine u župama Dubrovačke biskupije slavile su se ili će se slaviti mise s molitvom himna Duhu Svetomu za blagoslov učenika, ali i njihovih nastavnika i roditelja.

U župi Marije Pomoćnice u Orebiću u nedjelju, 11. rujna župnik don Marko Stanić predslavio je misu za početak nove školske i vjeronaučne godine, a prije mise učenici su imali prigodu za sakrament ispovijedi. Himan „Dođi Duše Presveti“, otpjevao je mješoviti zbor vođen s. Anitom Sučić, dominikankom.

U homiliji je župnik, prema trima prispodobama iz Evanđelja, koje imaju istu poruku, govorio o ljubavi i prekomjernoj brizi Božjoj prema svakom čovjeku, posebno prema onima koji su izgubljeni ili ostavljeni. Kao što pastir ostavi devedeset devet ovaca u pustinji i ide tražiti jednu izgubljenu ili žena koja sve pretraži kako bi našla jednu izgubljenu drahmu, tako i Otac naš nebeski čini sve za svakog čovjeka i neće da propadne itko od njegove djece. Posebno je Očeva ljubav pokazana u prispodobi o rasipnom sinu. Otac uvijek bdije, trči u zagrljaj, vraća dostojanstvo i oprašta. Čak i opravdava, što se dobro vidi u riječima starijem sinu: „Brat tvoj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!“

U župi sv. Josipa u Veloj Luci župnik don Hrvoje Katušić prvog dana nastave blagoslovio je učenike i poželio im radosnu novu školsku godinu s Gospodinom.

Na 25. nedjelju kroz godinu, 18. rujna pod školskom misom u župnoj crkvi Svih svetih u Blatu na Korčuli uz početak nove školske godine blagoslovljene su školske torbe, knjige te ovogodišnji prvašići. Misno slavlje sa zazivom Duha Svetoga predvodio je župnik don Željko Kovačević, kanonik Stolnog kaptola.

Euharistijsko slavlje animirao je dječji župni zbor “Stope” pod vodstvom s. Danijele Škoro, a djeca su prinijela i prigodne darove na misi.

Izvor: Dubrovačka biskupija

Popularni Članci