POTRESI NAPRAVILI ŠTETU U TRNOVICI 'Nije velika, ali ima kupa koje su otpale, srušenih pojata, puknutih greda i cijevi' (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Potpredsjednik Općinskog vijeća Općine Dubrovačko primorje Pero Grošeta na društvenim mrežama je objavio kako su potresi koji su se mogli osjetiti posljednja tri dana nanijeli štetu u selu Trnovica u Dubrovačkom primorju. Šteta nije velika, ali je ima. 

"Hrvatski mediji, uključujući i naše lokalne stalno javljaju o jakom potresu u BiH koji se osjetio u Hrvatskoj. Nije se samo osjetio jer mi u Trnovici imamo značajnih šteta na kućama, gospodarskim objektima, seoskim putovima, a o srušenim međama da i ne govorim. Nitko nas nije obišao. Evo prije par minuta još jedan dosta jaki potres," objavio je Grošeta na društvenim mrežama. 

Kako nam kaže, jednom mještaninu su pukle cijev od vode i nosiva greda te je kuća poplavila. Ima tu i kuća s kojih su popadale kupe, a srušila se i stara pojata na požarni put koji ide oko sela. To je i kabel za koji nije poznato je li pod naponom ili nije. 

Selo Trnovica čini uglavnom staro stanovništvo te je stoga nedvojbeno potrebno obići ih i pomoći sanirati ono što se već sada sanirati može. 

Popularni Članci