'

POTPORE POLJOPRIVREDNICIMA U ŽUPANIJI "Ovo je dobro za našu poljoprivredu i ruralni prostor"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Župan Nikola Dobroslavić potpisao je danas ugovore s poljoprivrednicima za dodjelu potpora male vrijednosti. Riječ je o potporama ostvarenima po Javnom pozivu koji je i ove godine raspisala Dubrovačko-neretvanska županija.

"Ove godine smo iznos koji smo imali prošle godine znatno povećali za 45 posto, tako da smo osigurali u proračunu 156 tisuća eura. Putem natječaja na koje su se brojni javili smo došli do raspodjele  sredstava po OPG-ovima i nositeljima inicijativa. 292 prijavitelja je ispunilo sve uvjete za dodjelu potpore i oni će svi dobiti potporu koja se kreće otprilike do najviše 2300 eura. Smatramo da je to dobro za našu poljoprivredu i ruralni prostor", kazao je župan. 

U Ranjini su danas ugovori potpisani s OPG-om Lovro Mušić iz Lumbarde za mjeru nabave opreme za unapređenje proizvodnje vina, Braniteljsko socijalnom zadrugom Eko Župa, OPG-om Nikša Mrdalo iz Primorja za mjeru kupnje lipicanera, s OPG-om Ostojić Tomo iz Ploča Smokvjenak za redizajn proizvoda, s OPG-om Martin Marinović iz Župe za mjeru motokultivatora i pomoćnog kotača. 

"Iznimno mi je drago da je ove godine bio najveći broj prijavitelja, njih 299. Bilo je 13 mjera, neke su popularnije od drugih, a meni je drago što imamo dosta ljudi koji su se prijavili za eko proizvodnju. Izabrali smo, ne najvažnije, nego reprezentativne, one koji su nam upali u oko i iznimno mi je drago da sam vidjela stvari koji se često ne vide. Vi poljoprivrednici uvijek imate od župana i Županije veliku potporu, ovaj će javni poziv ići dalje. Iznimno mi je drago što se o ovome priča i što se pročulo. Moj odjel vam je uvijek na raspolaganje za pitanje i savjet, ovo je smjer u kojem trebamo ići u budućnosti", kazala je pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj, Ivana Radić. 

Popularni Članci