test

Policija sudjelovala na misnom slavlju povodom sv. Mihajla - zaštitnika policije

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Na sam dan blagdana sv. Mihaela arkanđela, zaštitnika policajaca, danas je u crkvi sv. Mihajla održana sveta misa na kojoj su, pored vjernika iz župe sv. Mihajla, tradicionalno prisustvovali djelatnici i policijski službenici  Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Ovogodišnji predvoditelj slavlja bio je velečasni Antonio-Mario Čirko, župnik i upravitelj svetišta Majke Božje Remetinske u Zagrebu koji je u svojoj nadahnutoj propovjedio istaknuo sličnost uloge sv. Mihajla i policije koji su zaštitnici i uspostavljaju red da bi ljudi mogli bezbrižno živjeti.

Nekada se u svima nama javi osjećaj nemoći kada promatramo situacije zla, no utjehu možemo pronaći u istinskom pouzdanju u Boga i u njegovu snažnu zaštitu kao i u zaštitu arkanđela Mihaela, a anđeli su za nas ponajprije izraz beskrajne Božje ljubavi.

Na kraju propovjedi policajkama i policajcima poželio je četiri vrline: razboritost, pravednost, hrabrost i umjerenost, a sve usmjereno na poštivanje i branjenje dostojanstvo svakog čovjeka i svake žene, kao što to čine anđeli.  

Popularni Članci