IMPRESIVNI PRIZORI S GRADILIŠTA Pogledajte kako napreduju radovi na Pelješkom mostu (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Nastavljaju se radovi na Pelješkom mostu. 

Brod s čeličnom konstrukcijom za Pelješki most, koji je 25. siječnja iz Kine krenuo prema Hrvatskoj, stigao je prije dva dana na sidrište kod luke Ploče. Granična sanitarna inspekcija je potvrdila da su svi članovi posade zdravi. Na gradilištu Pelješkog mosta u Komarni trenutačno se nalazi oko 500 kineskih radnika.

Brodom je stigao iznimno težak teret 29 čeličnih nosača za most i osam dizalica, ukupne težine oko 200 tona. Teret će se iskrcavati brodskim dizalicama te dizalicom na terenu, kazao je kapetan Nikolić, naglašavajući da je izdana potvrda o zdravstvenoj ispravnosti te nema nikakve zapreke da brod nastavi put prema gradilištu u Komarnoj, donosi Jutarnji list.

Brod Da Yu Xia, koji je trenutno na sidru u Pločama vlasništvo je najveće kineske brodarske kompanije COSCO Shipping, registriran je za prijevoz opasnih tereta i u Pločama je već bio u ožujku 2019 godine.

Brod je na gradilište Pelješkog mosta donio dizalice i opremu, a očekuje se da će iskrcavanje opreme trajati oko dva tjedna. Nakon obavljenog posla 22 člana posade broda napuštaju Hrvatsku.

Popularni Članci