Počelo asfaltiranje kolnika Pelješkog mosta, riječ je o specifičnoj podlozi koja se kod nas rijetko primjenjuje (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD, Ivo Cagalj/Pixsell
Na Pelješkom mostu počelo je asfaltiranje kolničke konstrukcije te je do sad asfaltirano oko 150 metara.

Riječ je o specifičnom asfaltiranju jer se ono radi od lijevanog asfalta, što se rijetko kod nas primjenjuje. Inženjer iz Hrvatskih cesta Davor Perić pojašnjava kako se radi o fluidnom, tekućem asfaltu kod kojeg nema klasičnog valjanja valjcima, a koji je specifičan po tome što je otporniji na prodor vode i soli i tako bolje štiti konstrukciju.

Večernji list donosi kako je asfaltiranje Pelješkog mosta počelo od njegove sredine, od stupnog mjesta sedam, pa ide prema kopnu. Kad se završi asfaltiranje cijelog desnog traka kolnika, kreće se s radovima asfaltiranja na lijevom traku. Perić objašnjava da se prvi sloj asfalta od četiri centimetra postavlja nakon hidroizolacije, a na njega zatim ide završni habajući sloj također debljine četiri centimetra.

Inače kod Pelješkog mosta u tijeku su i radovi na dijelu pristupnih cesta koje rade Kinezi te se počelo počelo intenzivnije raditi na izgradnji odmorišta Komarna. Radovi na Pelješkom mostu tako su ušli u završnu fazu i očekuje se da će svi radovi na mostu biti gotovi do kraja siječnja sljedeće godine, piše Večernji list.

Popularni Članci