test

Ovo su najbolji mladi modelari koji su puna tri sata izrađivali tehničku tvorevinu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Zajednica tehničke kulture
Nakon što se u travnju održalo prvo otočno kolo Modelarske lige Dubrovačko-neretvanske županije, u četvrtak, u Centru za mlade Dubrovnik, se održalo drugo kopneno kolo.

Natjecalo se 11 ekipa iz Dubrovnika, Metkovića, Opuzena i Župe Dubrovačke. Od 22 natjecatelja, većina su bile djevojke, čak 16, što posebno veseli organizatore natjecanja.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva. Svaka ekipa ima dva učenika. Izrada tehničkih tvorevina u području modelarstva je jedan od odličnih načina za stjecanje tehničkih kompetencija, za usvajanje znanja tehničkog crtanja, rukovanja strojevima i alatima te razvijanje kreativnosti koja dolazi do izražaja pri izradi tehničke tvorevine.

Učenici su puna tri sata izrađivali tehničku tvorevinu u obliku kuće kutije. Na kraju natjecanja je ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu: Tomo Sjekavica, Malden Mitić i Dalija Milić Kralj najboljim ekipama proglasilo:

1. mjesto – Katja Jerković i Laura Bebić iz OŠ Stjepana Radića, Metković (mentorica: Marina Nikolić)

2. mjesto – Lea Baletić i Mara Prkačin iz OŠ Marina Držića, Dubrovnik (mentorica: Nives Radović)

3. mjesto – Nikola Krstulović i Leo Ratković iz OŠ Lapad, Dubrovnik (mentorica: Fany Bilić)

Najbolje ekipe s Modelarske lige Dubrovačko-neretvanske županije će predstavljati županiju na državnoj razini Modelarske lige: Petra Bibica i Petra Telman s otočnog kola te Katja Jerković i Laura Bebić s kopnenog kola.

Natjecanje su organizirali Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Društvo pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u suradnji s Centrom za mlade Dubrovnik i Pomorsko-tehničkom školom Dubrovnik, uz podršku Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Popularni Članci