Nardelli reagirao na optužbe Župke: 'Prikupljaju jeftine političke poene stvaranjem senzacionalističke priče'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli reagirao je na objave političke stranke Župka koji su ga optužili za političke podvale. Njegov demantij prenosimo u cijelosti.

U skladu sa odredbama čl. 40. Zakona o medijima, zahtjevam objavu demantija zbog niza netočnih informacija plasiranih u medijski prostor i na digitalnim platformama:

- tekst objavljen na portalu Dubrovački dnevnik (prenesen u cijelosti s facebook stranice Župka) pod naslovom ''ŽUPKA OSUĐUJE NARDELLIJA 'Našeg Antuna Bašića se telefonski uznemirava, govore da će ga okaljati, zadnji ga je zvao Klešković...' (16. travnja 2021. godine) te tekst ''Što se to događa u Župi ? HDZ širi informacije da je Antunovo smeće na ilegalnom deponiju'' (17. travnja 2021. godine)

Nažalost, moram reagirati i napisati ovaj demanti kako bi zaštitio svoj poslovni i privatni integritet, kao i integritet funkcije koju obnašam ja osobno kao i predsjednik stranke HDZ-a Župe dubrovačke gosp. Lovorko Klešković.

Autor članka i posta na Facebook stranici Župka iznio je niz izmišljenih i zlonamjernih teza koje su sadržane u klevetničkim izjavama koje s gnušanjem odbacujem i odlučno demantiram. Izmišljene teze poslužile su stvaranju senzacionalističke priče u želji da se dođe (stranka Župka) do prikupljanja jeftinih političkih poena.

Nije istina da sam telefonski uznemiravao, a kamoli prijetio gosp. Bašiću, niti se spremala bilo kakva politička konstrukcija od strane HDZ-a koja bi naštetila gosp. Bašiću.

U sklopu akcije čišćenja nelegalne deponije na Gornjem Brgatu 09.04.2021. godine od strane mladeži HDZ-a Župe dubrovačke na istoj je pronađena slika s vjenčanja g. Bašića te je isti pozvan od strane g. Lovorka Kleškovića na samu nelegalu deponiju te mu je tom prilikom slika dobronamjerno i vraćena.

Niti u jednom trenutku nije nam bila namjera navedeni događaj iznijeti u javnost, niti gosp. Bašića optužiti za nelegalnu deponiju, obzirom da to nije moguće sa sigurnošću utvrditi. Pa je tako objavljen članak o akciji čišćenja bez spominjanja gosp. Bašića.

Link: https://slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/zupanija/zupa/clanovi-mladezi-hdz-zupa-dubrovacka-organizirali-i-sudjelovali-su-u-akciji-ciscenja-divljeg-deponija-otpada-na-podrucju-brgata-1091287

Nismo željeli iskoristiti ovaj događaj i nanijeti političku štetu g. Bašiću i političkoj stranci koju on predstavlja bez da znamo pravu istinu o porijeklu same nelegalne deponije jer to nije način moga rada . 

Ovom prilikom podsjećam da sam osobno bio predmet klevetničkih objeda od članova Župske stranke koje sam doživio  prije 4 godine u predizborno vrijeme, a isto se nažalost nastavilo i tijekom cijelog ovog manadata.

Navedeni tekst ima za cilj naštetiti mojem ugledu i časnom obavljanju mog posla. Da netko prijeti meni i mojoj obitelji potražio bih zaštitu institucija, a ne  bih o tome  pisao članke po facebooku.

Cijeli tekst i sve navode u istom u cijelosti demantiram i oštro osuđujem.

Tokom cijelog prošlog mandata nastojali smo izgraditi fer i korektnu suradnju s predstavnicima Oporbe odnosno članovima Župske stranke  u Općinskom vijeću ( kroz međusobne sastanke, kordinacije i odbore ) sa željom ostvarivanja svih ciljeva na doborobit žitelja Župe dubrovačke. Tom prilikom smo nastojali nadvladati političke interese jer je interes Župe i njezinih stanovnika iznad svih nas. 

Ovom prilikom pozivam sve aktere predizborne kampanje na fer i korektnu kampanju i kulturu dijaloga kako bi svoju energiju usmjerili na dobrobit Župe a ne na sitne političke interese.

Neka nam bude ''ŽUPA NA PRVOM MJESTU''.

ŠTO SE TO DOGAĐA U ŽUPI? 'HDZ u Župi širi informaciju da je Antunovo smeće na ilegalnom deponiju'

Popularni Članci