'

NA OVO SE DUGO ČEKALO! Potpisan ugovor, kreće izgradnja OŠ Cavtat (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Potpisivanje Ugovora o izvođenju radova izgradnje i opremanja Osnovne škole Cavtat upriličeno je danas u zgradi Općine. 

"Trebalo je dugo vremena, s obzirom na situaciju koju smo imali s rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa, projektiranja i sl., trebalo je prilično čekati. Radujem se i uvjeren sam kako će to biti i prije roka. Prethodno smo radili s ovim izvođačem radova i nije bilo nikakvih problema. Trenutno izmještamo 35-kilovatni kabel koji je išao preko budućeg gradilišta, radovi su u tijeku i u idućih 20-ak dana će biti i dovršeni. Nadam se kako će u narednih mjesec i po', najdulje dva, započeti radovi na gradnji škole u Cavtatu", izjavio je općinski načelnik Božo Lasić te je zahvalio Strabagu kao izvođaču radova, projektantu Tramesu, Županiji i njenom Upravnom odjelu, ravnateljici OŠ Cavtat i djelatnicima Općine.

"Zadovoljstvo mi je što smo došli do ove točke potpisivanja ugovora o izvođenju radova na OŠ Cavtat. Ovo je veliki projekt za našu Županiju, počinje obnova i dogradnja škole što nam treba zbog poboljšavanja uvjeta uopće u školama, ali i za jednosmjensku nastavu. Mi imamo još nekoliko škola koje imaju dvosmjensku nastavu. Ovim projektom te škole pretvaramo u jednosmjenske. Nastavit ćemo sa školama Župa dubrovačka, Jerkovac u Metkoviću, školom u Pločama i Veloj Luci. Kad završimo te projekte, imat ćemo jednosmjensku nastavu u cijeloj županiji", kazao je župan Nikola Dobroslavić.

Kazao je kako je priprema dugo trajala, no kako je projekt odličan.

"Dobra je odluka Općine Konavle da odabere novu lokaciju. Imali smo varijantu dogradnje stare škole, no mislim kako je ovo bolje rješenje. Dobro je i što je Općina odlučila standardnu sportsku dvoranu 'pretvoriti' u veću koja će služiti rekreativcima sportašima", dodao je.


Sven Muller ispred Strabaga, tvrtke koja izvodi radove, je izjavio kako će projekt sigurno biti na zadovoljstvo i Općine i djece. Kazao je kako je zadnja škola koju je ova tvrtka radila bila OŠ Luka Paljetka na Montovjerni.

Ravnateljica OŠ Cavtat Kate Kukuljica također je iskazala zadovoljstvo zbog projekta. 

"Ovaj montažni objekt koji imamo je naravno siguran za svih, ali strpljenju je došao kraj. Novi objekt najviše iščekuju učenici koji zaslužuju gledati u najljepše", kazala je Kukuljica dodavši kako je ovo preduvjet za uvođenje jednosmjenske nastave. 


Nakon izmještanja kabela, što bi trebalo biti gotovo kroz 20-ak dana, Strabag se uvodi u posao. Radovi bi trebali trajati godinu i pol dana. Vrijednost projekta je 19.107.402,61 eur, s PDV-om. 

Popularni Članci