KORONA U ŽUPANIJI Novozaraženih je 56, od toga 21 iz Dubrovnika, četiri osobe na intenzivnoj

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 21 osobi iz Dubrovnika, osam iz Metkovića, po pet osoba iz Konavala, Župe dubrovačke i Ploča, po dvije osobe iz Korčule i Trpnja, po jedna osoba iz Blata, Opuzena, Orebića, Slivnog, Stona i Smokvice te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaražena 31 osoba muškog spola te 25 ženskih osoba, a za njih 31 utvrđena je epidemiološka veza.
Izliječene su 24 osobe: 17 iz Dubrovnika, tri iz Župe dubrovačke, dvije iz Metkovića, te po jedna iz Orebića i Vele Luke.
U OB Dubrovnik hospitalizirane su 32 osobe pozitivne na koronavirus, a četiri bolesnika su na odjelu intenzivne njege. Od toga se dva nalaze na respiratoru- neinvazivna ventilacija, a jedan na invanzivnoj ventilaciji. U posljednja 24 sata obrađeno je 196 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 19 417 uzoraka.
U samoizolaciji je 1167 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 90 slučajeva kršenja samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Popularni Članci