KONSTITUIRANA ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Vilma Kosović predsjednica, Irena Korda i Pero Jerković potpredsjednici (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović, teo andrić
Konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije održana je danas u Velikoj vijećnici. 

Sjednici je prisustvovalo 39 vijećnika, odnosno svi osim dvojice zastupnika Mosta, Nikole Grmoje i Vlaha Orepića.

Nakon izbora mandatnog odbora u sastavu Matko Radonić-predsjednik i Vlaho Ivaniš i Maro Kojan-članovi, održala se svečana prisega članova. 

Za predsjednicu Skupštine jednoglasno je izabrana Vilma Kosović (DDS), dok su potpredsjednici Irena Korda (HDZ) i Pero Jerković (Most). 

Novoizabrana predsjednica je tom prilikom kazala kako će svoju funkciju obavljati pravedno i pošteno. 'Bit ću jednaka prema svim vijećnicima, bez obzira na njihovu stranačku pripadnost. Ovim putem apeliram na zadržavanje visokog nivoa ove skupštine, kao i na održavanje digniteta našeg župana i njegovih zamjenika. Time, neposredno, održavamo i naš dignitet. Drago mi je da se kreće s realizacijom projekta Pelješkog mosta. Uz taj projekt, nadam se kako ćemo još više raditi na sredstvima iz europskih fondova. Poštovani kolege, pred nama je puno posla, a sljedeća sjednica je jako skoro', rekla je Kosović.

Nazočnima se obratio i župan Nikola Dobroslavić koji je svima prisutnima čestitao na izboru u Skupštinu i prisegama. 'I Županijska skupština kao predstavničko, i župan sa zamjenicima kao izvršno tijelo vlasti, imamo istu misiju, a to je rad za dobrobit Dubrovačko-neretvanske županije. Očekujem potporu u provođenju pozitivnog programa te i u ovom mandatu očekujem dobru suradnju, kao i u prethodnom', zaključio je Dobroslavić.

Inače, Županijsku skupštinu čini ukupno 41 vijećnik, i to 19 iz redova koalicije HDZ-HSLS-HSP AS-HSU, 11 vijećnika Mosta nezavisnih lista te šest iz redova SDP-a. Koalicija HNS-HSS osvojila je ukupno tri mandata, a DDS predstavljaju dva vijećnika.

Popularni Članci