'

IZGLEDAT ĆE TO SVJETSKI! Bageri na 'Tri sestrice' rade punom parom, područje poprima drugačiji izgled (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vicenco Blagaić, društvene mreže
Ovih dana započeli su ozbiljni radovi na izgradnji komunalne infrastrukture i pristupnih cesta na području 'Tri sestrice' u Dubrovačkom primorju. 

Projekt je to koji nosi ime 'Hrvatski san', a prije 17 godina ga je pokrenuo poduzetnik Vicenco Blagaić koji je na društvenim mrežama objavio fotografije trenutnih radova. Kako stoji na stranicaka HGK, 'težak' je 920 milijuna kuna. 

Projekt "3 sestrice - Hrvatski san" planiran je kao luksuzni resort s marinom za mega jahte i golf terenom. Projekt je ukupne površine oko 260 ha (2.600.000 m2) od čega je turistička zona 40 ha s planiranih 4.100 kreveta, golf teren 205 ha (građevinsko područje od 27,3 ha) i površina marine je 10 ha. Unutar projekta planirano je izgraditi sljedeće sadržaje: sedam hotela, 220 vila, 500 apartmana, golf teren s 27 rupa, marinu za mega jahte do 400 vezova, sportske sadržaje, restorane, barove, muzeje, galerije i drugo.

Uvjeti izgradnje unutar zone dozvoljavaju izgradnju građevina do pet katova maksimalne visine do 20 metara, s time da je maksimalna izgrađenost čestice 80 posto dok je 40 posto građevinske čestice potrebno urediti kao parkovne nasade i prirodno zelenilo.

Popularni Članci