HVALEVRIJEDNA AKCIJA Svaki učenik dobio je kutiju, odnijet će je doma i spremati novac

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Već drugu godinu Caritas Dubrovačke biskupije pokreće početkom korizmenog vremena akciju ‘’kuTI&JA za Caritas’’ u suradnji s biskupijskim Katehetskim uredom te vjeroučiteljima osnovnih i srednjih škola na području biskupije.

Svaki učenik u nizu osnovnih i srednjih škola koje su se diljem biskupije uključile u akciju na satu Vjeronauka je dobio svoju kartonsku kutijicu koju je odnio kući kako bi kroz korizmu prikupljao novac. Na kraju korizmenog vremena učenici će kutijice donijeti natrag u školu, gdje će se ukupno prikupljeno prebrojati na razini razreda ili škole te uplatiti na Caritasov račun kao pomoć potrebitima u vidu hrane, medicinskih pomagala, pomoći u terapijama djeci s teškoćama te pokrivanju različitih životnih troškova.

”Ovom akcijom baš u korizmenom vremenu želimo našu djecu i mlade potaknuti na Dobro, na odricanje od onog našeg ‘malog svakodnevnog’, možda jedne čokoladice ili jedne kave, pola ili 1 eura tjedno, znajući da time izravno pomažu bližnje u potrebi baš u svojoj sredini. Željeli smo, ovim nazivom akcije, naglasiti da smo svi mi, i ti i ja, zapravo Caritas – djelotvorna ljubav u našem društvu’’, poruka je iz Caritasa Dubrovačke biskupije.

Caritasove djelatnice ove godine osobno su dostavile kutijice na područje otoka Korčule te se susrele s učenicima s kojima su razgovarale o Caritasu.

U ovogodišnjoj akciji sudjeluje sedamnaest osnovnih i devet srednjih škola.

Osnovne škole su: Ante Curać-Pinjac u Žrnovu; Blato; Braća Glumac na Lastovu; Cavtat; Montovjerna; Janjina; Kuna; Mljet; Marina Getaldića u Dubrovniku; Mokošica; Petra Kanavelića u Korčuli; Primorje; Slano; Smokvica; Ston; Trpanj i Vela Luka.

Srednje škole su: Biskupijska klasična gimnazija Ruđera Boškovića; Srednja škola Blato; Ekonomska i trgovačka škola Dubrovnik; Gimnazija Dubrovnik; Dubrovačka privatna gimnazija; Pomorsko-tehnička škola Dubrovnik; Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik; Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik i Srednja škola Blato.

Prošle godine akcijom u kojoj je sudjelovalo trideset škola prikupljeno je ukupno 116.629,11 kn koji su namjenski potrošeni u nekoliko programa i projekata. Kupljena je oprema i za učenike po prilagođenom programu nekolicine škola koje su izrazite takvu potrebu, piše Dubrovačka biskupija. 

Caritas Dubrovačke biskupije

Popularni Članci