DUNEA dobila sredstva za poslove regionalnog koordinatora

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DUNEA
Svečanom potpisivanju prisustvovali su ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, pomoćnik ministra Dragan Jelić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata i programa EU (SAFU) Tomislav Petrić i čelnici 10 regionalnih koordinatora s kojima su potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava.

Bespovratna sredstva dodjeljuju se u okviru Poziva na iskaz interesa regionalnim koordinatorima za dodjelu bespovratnih sredstava iz prioritetne osi 10 - Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Regionalni koordinatori će dobivena sredstva utrošiti za  jačanje i razvoj mreže podrške (potencijalnim) prijaviteljima i korisnicima EU fondova iz redova javnopravnih tijela, kroz savjetodavnu potporu u pogledu pripreme i provedbe projekata, informiranje šire javnosti o mogućnostima i provedbi EU fondova, potporu jačanju kapaciteta (potencijalnih) korisnika za pripremu i provedbu projekata i jačanje kapaciteta regionalnih koordinatora za pružanje podrške javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata.

„Ovi novci će pomoći regionalnim koordinatorima, koji su produžene ruke Ministarstva na terenu, da svim potencijalnim prijaviteljima EU projekata pruže pravovremenu pomoć i potporu kako bi realizirali što više projekata i povukli sav novac koji nam je na raspolaganju“ izjavio je prigodom potpisivanja ministar Tolušić.

Vrijednost potpisanih ugovora iznosi oko 13.842.924,03 kuna od čega se 85% sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15% je udio nacionalnog sufinanciranja.

 

Popularni Članci