Dobroslavić o najavama preuzimanja županijskih bolnica: "Uzrok problema zdravstva ne leži u osnivačima zdravstvenih ustanova"

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Medijima se jučer proširila vijest kako je iz kabineta ministra zdravstva Vilija Beroša na 24 adrese poslan prijedlog izmjena i dopuna Zakona o zdravstvenoj zaštiti, s pozivom da Berošu dostave primjedbe na njegov prijedlog. 

Prijedlog se, međutim, munjevito proširio i izvan tih krugova i već su pristigli u javnost neki negativni komentari na dio novosti iz prijedloga, a koje se odnose na ideju po kojoj bi se bolnice iz županijskog prevele u državno vlasništvo, ukinuli bi se županijski zavodi za javno zdravstvo i zavodi za hitnu medicinu.

Osnivač Opće Bolnice Dubrovnik, kao i Zavoda za hitnu medicinu i Županijskog zavoda za javno zdravstvo jest Dubrovačko-neretvanska županija. Za komentar ovoga prijedloga upitali smo župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikolu Dobroslavića.

"Vidjeli smo najavu planirane reorganizacije u zdravstvu. Dok se bolje ne upoznamo s prijedlozima možemo dati sljedeći komentar. Zdravstvo u DNŽ i u cijeloj Hrvatskoj je dobro. To se posebno potvrdilo u ovoj COVID krizi kroz koju prolazimo. Ono dakako ima i probleme koje treba rješavati, manjak
liječnika i velike probleme u financiranju. Smatramo da se to mora rješavati i u tom smislu razumijemo najave ministarstva. Ne smatramo, međutim, da uzrok tih problema leži u osnivačima zdravstvenih ustanova" istaknuo je za Dubrovački dnevnik Dobroslavić.

Popularni Članci