test

Dobroslavić: Centar za gospodarenje otpadom bit će završen za tri godine, nad glavama nam visi da se ne zatrpamo otpadom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Deseta sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije održala se danas u Velikoj vijećnici s početkom u podne.

Ante Damić iz HDZ-a je pitao vezano za Centar za gospodarenje otpadom za koji je potpisan ugovor. "Znači li to prvi korak u gradnji tog centra? U Metkoviću se radi na centru za djecu s poteškoćama u razvoju. Možete li nam nešto reći vezano za taj projekt, koja je njegova važnost? Kad možemo očekivati kraj projekta koji je planiran u Vili Čingriji?", pitao je Damić.

Župan Nikola Dobroslavić je odgovorio, vezano za Centar za gospodarenje otpadom, kako je potpisan ugovor za projektiranje.

"Vrijednost je oko 400 milijuna kuna, to je važan projekt. Rok je tri godine za projektiranje i izvođenje radova. To je korak u završetak i on će morati biti gotov do tad. Nad glavama nam visi da se ne zatrpamo otpadom. Na natječaj se javilo nekoliko ponuđača, bilo je žalbi, a konačan dogovor se poštovao i potpisan je ugovor sa zajednicom ponuditelja. Taj projekt je financiran većinom EU sredstvima. Nećemo dozvoliti da se ne izvrši nešto iz projekta. Veseli me da smo uspjeli doći do realizacije centra za djecu s poteškoćama u Metkoviću. Tu će se pomagati djeci i njima se može veoma dobro pomoći u razvoju. Što se tiče Čingrije, tri intervencije su dio ukupnog centra koji provodi Turistička i ugostiteljska škola. Radi se na obnovi i prilagodbi vile Čingrija, ugovor je s izvođačem potpisan i ne očekujemo poteškoće u provedbi", odgovorio je župan.

Nikola Hajdić iz SDP-a pitao je oko natječaja županijske Turističke zajednice. "Na prvom natječaju ta osoba nije prošla, a na drugom odjedanput je zadovoljio uvjete?". Hajdić je pitao u koju kategoriju cesta spada cesta magistrala-Bosanka?

Dobroslavić je objasnio kako je Županija raspisala natječaj, javilo se nekoliko kandidata, a glasovanje je bilo tajno.

"Na prvom natječaju nitko nije izabran, nitko nije propao niti je izabran, a kasnije smo natječaj ponovili. Kandidat je izabran i tu nemam što dodati", objasnio je Dobroslavić. Za cestu je najavio kako će pitati Hrvatske ceste.

Pero Jerković je pitao kakvo je stanje u Termoterapiji.

"I dalje je manjak ljudi, stanje je loše, nemoguće je dobiti liječnika, frizera, svećenika... ništa ne ide na bolje", kazao je Jerković.

Dobroslavić je odgovorio kako su imali određene nesporazume između zaposlenica i ravnateljice.

"Nismo imali prigovora na kvalitetu usluge korisnicima. To je nama jako važno. Najvažnije je da korisnici imaju odgovarajuću uslugu i nemamo nikakvih prigovora na to. Bio je problem dizala i ono je ugovoreno. Što se tiče nesporazuma, dio je otklonjen, bila je poteškoća oko isplate prekovremenih sati. Mi ne možemo ulaziti u to tko je u pravu, to će raditi sindikat. Ne može se tek tako razriješiti ravnateljica, to je proces koji je jasan", odgovorio je Dobroslavić.

Vijećnik Prizmić je pitao kakve su trenutne turističke brojke.

Dobroslavić je odgovorio kako je DNŽ zadovoljna noćenjima u ovoj sezoni. "Prognozirali smo 80 posto učinka u odnosu na 2019. godinu. Sad smo došli na preko 80, točnije 87 posto. Vjerujem da će tako ostati do kraja. Hvala svima koji su tome pridonijeli. Imamo dobre rezultate, vjerujem da će oni takvi i ostati", poručio je župan.

Vijećnik Nikola Duper je pitao kako se planira riješiti status pomoćnika u nastavi?

Dobroslavić se osvrnuo na ovaj problem.

"Pomoćnici nisu odgovarajuće plaćeni za onaj posao koji rade. Imali smo 99 pomoćnika u cijeloj županiji, a 5 nije uredno popunjeno. Ljudi se i dalje žrtvuju za te manjkave uvjete koji se na tom području primjenjuju. Nadam se kako ćemo riješiti ovih pet. Slažem se da bi trebali biti više plaćeni. Mi u proračunu nemamo iznos na tu intervenciju", kazao je Dobroslavić.

Popularni Članci