test

Dino Galvagno učio Konavljane novim tehnikama i jelima kojima nisu vični

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U protekla dva dana u Konavlima je organizirana edukacijska gastro radionica "Novi recepti za babinu kuharicu" koju je vodio izvrsni chef Dino Galvagno. 

Dino je svojim kreacijama i idejama oduševio polaznike koji su aktivno sudjelovali u pripremanju novih jela. Od tradicijskih namirnica i lokalnog samoniklog i aromatičnog bilja pripremalo se preko dvadeset različitih jela. Tako su se osim svinjetine, janjetine, krtole, kupusa, luka, paprika i pomadora... na stolu našli kaka, korjen čičoke, dragoljub, vrijesak, majčina dušica, mrča, škalonja, kukuruz skorić, umuženo mlijeko od buše, i druge zanimljive namirnice. Ove je godine naglasak bio i na jelima koja Konavljani nisu vični spremati, kao što su bezglutenski kruh i pasta, veganska jela i različiti umaci koji tradicijska jela mogu napraviti zanimljivijima.

Sudionike je Dino upoznao i s novim tehnikama i alatima u pripremanju jela i načinom serviranja i prezentacije jela, kako bi ponuda konavoskih agroturizama bila kvalitetnija. Edukacija je organizirana u Agroturizmu Kameni Dvori i ujedno je bila svojevrsni team building članova Udruge, a i prilika za kreiranje novih gastro događanja koji će se u narednom periodu organizirati u Konavlima.

Ova gastro radionica ujedno je bila i posljednja aktivnost u okviru projekta "Edukacijom do vlastitih ideja" koje je Agroturizam provodio u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta RH.

Popularni Članci