Današnji red letenja iz dubrovačke zračne luke je među boljima u državi, ali ljeto je na izmaku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
Iako smo tek na polovici rujna, zračni promet u hrvatskim zračnim lukama naglo se smanjuje.

Posljedica je to ranijeg otkazivanja sezonskih linija brojnih aviokompanija prema hrvatskim odredištima. Ono što se inače događalo s krajem listopada, odnosno s krajem ljetnog reda letenja, ove godine događa se u rujnu, mjesecu u kojem su hrvatske zračne luke uobičajeno bilježile vrlo dobre rezultate, piše portal Croatian Aviation te donosi današnji red letenja (nedjelja, 13. rujna) iz pet hrvatskih zračnih luka, od Pule do Dubrovnika.

Naime, dubrovačka zračna luka za danas, 13. rujna, u najavi ima 46 operacija zrakoplova sljedećih aviokompanija: Croatia Airlines iz Rima, Frankfurta, Pariza, Düsseldorfa, Münchena te dva leta iz Zagreba, EasyJet iz Londona i Bristola, Transavia iz Pariza, Lufthansa iz Münchena i Frankfurta, Air France iz Pariza, Vueling iz Rima i Barcelone, Iberia iz Madrida, Austrian iz Beča, Ryanair iz Dublina, Windrose iz Kijeva te Eurowings iz Düsseldorfa.

Zračna luka Dubrovnik tako je druga u Hrvatskoj po broju operacija, bolja od nje je Splitska koja ima 54, dok Pula ima 12, Rijeka osam, a Zadar 16 operacija. 

Detalje pročitajte ovdje.

Popularni Članci