DAN NAKON PISANJA DD-A Bazen u Kalosu zatvoren, ravnateljica još nije smijenjena

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dan nakon teksta o Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Kalos u Veloj luci, ne prestaju stizati pozivi prema našoj redakciji s dodatnim inkriminacijama protiv ravnateljice Kalosa Damire Bojić. 

Kako nam tvrde sugovornici, bazen za rehabilitaciju je nakon napisa objavljenog na Dubrovačkom dnevniku jutros zatvoren, a još su jučer korisnici te specijalne bolnice u njemu plivali s dvojicom terapeuta.

I šank koji koriste osoblje i korisnici je zatvoren prije nekoliko dana, a izvori za Dubrovački dnevnik tvrde kako su zbog zatvaranja iz Uprave 'okrivili' doktore koji su prosvjedovali protiv aktualne situacije i ignoriranja uputa Stožera koji je jasno upozoravao na to što se hitno mora zatvoriti i kako postupati u vremenu pandemije. Izvor Dubrovačkog dnevnika tvrdi kako su korisnici bolnice još do neki dan imali priliku gledati ravnateljicu Kalosa kako sjedi za šankom, bez rukavica i maske.

Nakon nepoželjne i nesigurne situacije koja se već neko vrijeme odvija u Kalosu, doznajemo kako su korisnici, ohrabreni tekstom na Dubrovačkom dnevniku, pozvali i epidemiologa, ali još uvijek nije poznato je li epidemiološka služba poduzela konkretne korake i, ako jest, što je točno utvrđeno.

Izvori za Dubrovački dnevnik tvrde kako zaposlenici Kalosa ne žele izlaziti u javnost radi odmazde ravnateljice, koja kako neslužbeno doznajemo ima i svoje interne crne liste pa neki pacijenti koji su se žalili na njen rad više ne mogu doći u tu bolnicu na prijeko potrebnu rehabilitaciju.

I liječnicima i pacijentima, kako nam tvrde sugovornici iz jučerašnjeg, a i ovog današnjeg teksta, nije jasno kako ravnateljica još nije smijenjena, a dio njih se pita kako je moguće da se, posebno u ovo vrijeme, tolerira nepostupanje sukladno odlukama i naputcima Stožera i ostalih nadležnih tijela. 

Izvori tvrde kako je i sam osnivač bolnice, dakle Dubrovačko-neretvanska županija, više puta upozoravana na loše vođenje Kalosa od strane ravnateljice, no nitko nije reagirao.

Župan Nikola Dobroslavić je jutros na konferenciji za novinare izjavio kako je 'troje maloumnika kršilo izolaciju' te da će 'bog i zakon kazniti to njihovo pucanje u ljude'. Iz same izjave se može zaključiti kako će Županija postupiti jednako i prema ravnateljici u slučaju utvrđivanja spomenutih propusta. Vrijedi spomenuti i kako je nadležni Upravni odjel nakon upozoravanja od strane Dubrovačkog dnevnika odlučio ispitati situaciju u Kalosu. 

Popularni Članci