'

'Žele ju opteretiti dugovima da ju mogu prodati za kunu'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Pojedinačni dug Poljoprivredne zadruge Dingač iz Potomja prema proizvođačima kreće se između 300 tisuća i milijun kuna bez kamata, pa se sve češće proglašenje stečaja navodi kao jedina slamka spasa za vinariju, čime bi se naplatio barem dio dugovanja, donosi Slobodna Dalmacija.

Među najglasnijim prosvjednicima svakako su predstavnici HSP-a dr. Ante Starčević koji sumnjaju na spregu političara i gospodarstvenika koji vinariju žele opteretiti dugovima kako bi ju mogli kupiti za mal novac. „Znakovito je to što Poljoprivredna zadruga Dingač nije objavljena na listi dužnika Porezne uprave dok su zadrugari-individualci koji nisu mogli plaćati poljoprivredne, mirovinske i zdravstvene doprinose uvršteni na popis za mnogo manje iznose“, kažu pravaši.

"Vinarija je opterećena milijunskim dugovima među kojima su neisplaćeno grožđe zadrugarima od 2008. godine do danas, obveze prema dobavljačima repromaterijala, kreditna bankovna zaduženja, dvogodišnja neisplata plaća i doprinosa djelatnicima i preko 10 milijuna kuna PDV-a", ističu iz stranačkog Županijskog odbora za ruralni razvoj i poljoprivredu.

Osim toga, dodatno opterećenje za vinariju predstavlja izgubljen spor s tvrtkom „Badel 1862“ kojoj mora isporučiti više od 250 tisuća litara kvalitetnog vina sorte dingač i postup, donosi Slobodna Dalmacija.

Izvor: Slobodna Dalmacija
 

Popularni Članci