'

Povorka će se održati 27. siječnja na Stradunu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: T-portal
Suradnja Župskog karnevala i Udruge karnevala Župe dubrovačke, pokrenuta prije nekoliko godina, rezultirala je zajedničkim radom na pripremi svih ovogodišnjih događanja vezana uz karnevo. Tako je za 27. siječnja zakazana primopredaja vlasti od strane općinskog Načelnika Županu od Karnevala, nakon čega slijedi povorka Stradunom.

Maškarane priredbe započet će 26. siječnja, Tradicionalnom Dječjom maškaratom i Dječjom zabavom u hotelu Astarea, a tradicionalna večer za karnevaliste i uzvanike održat će se 2. veljače pod organizacijom Podstranjskog karnevala. Velika maškarana povorka UKŽD-a kroz Župu predviđena je na Ultimi od poklada, 12. veljače. Također je predviđena i zabava za najmlađe, odnosno maškarani dan Dječjeg vrtića, no termin još nije određen.

Udruga karnevala Župe dubrovačke je veći dio sredstava dobivenih iz Općinskog proračuna prebacila na račun Župskog karnevala za potrebe zajedničke organizacije. Radi se o iznosu od 20 tisuća kuna, dok će se 10 tisuća kuna izdvojiti za karnevale po mjestima od Plata do Brgata. Škatule (kutije) za poštu mogu se naći u Konavlima (Caffe bar Sierra), Cavtatu ( Caffe bar Figurin i Zino), Župi ( Caffe bar Gusar, 23, Kolarin i Luna), te u zgradi Općine, a u gradu ih je moguće nabaviti u Caffe baru Roxy, Dolce Viti i Gradskoj kavani, prenosi Župčica.hr.
 

Popularni Članci