Posljednji dan prikupljanja potpisa, organizatori optimistični

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Referendumski ustanak bliži se kraju pa je danas, 27. veljače posljednji dan te akcije, a potpisi se u Dubrovniku još samo danas mogu dati na štandovima preko puta Jugovog bazena u Gružu od 10 do 17 sati, u DOC-u u Lapadu od 9 do 18 sati te na Pilama od 13 do 19 sati.

Podsjetimo, potpisi se prikupljaju za raspisivanje nacionalnog referenduma po pitanjima poništenja pretvorbe i privatizacije, zabrane rasprodaje imovine prostora i prirodnih resursa, članstva Republike Hrvatske unutar Europske unije i zabrane prometa, proizvodnje i prodaje GMO-a.

„Sve građane koji su proteklih dana u svojim obiteljima, po susjedstvu i tvrtkama prikupljali potpise na liste pozivamo da ih tijekom dana dostave na štandove ili koordinatorima akcije. Točan broj potpisa prikupljenih u Dubrovniku i okolici objavit ćemo sutra, a najkasnije do kraja tjedna bit će poznat i ukupan broj birača koji su poduprli ovu akciju u Hrvatskoj“, poručuje Odbor birača u Dubrovniku.

"Građani su na kraju prepoznali inicijativu. Žalosno je što su toliko ogorčeni. S druge strane, dobili su ipak malo motivacije i nade da se može nešto promijeniti", rekao je Zoran Mihajlović, predsjednik organizacijskog odbora Referendumskog ustanka.

Organizatori ističu kako je posljednjih dana veliki interes građana za potpisivanje, a do sada su obradili liste ispunjene do ponedjeljka. Iako ih do cilja od 450 tisuća potpisa za svako pitanje dijeli još dosta, Mihajlović ne gubi optimizam.

"Sveukupno smo do sada prikupili više od 600 tisuća potpisa, dakle više od 150 tisuća po pitanju. Vjerujemo da ćemo na kraju uspjeti iako je i sad inicijativa s toliko potpisa de facto uspjela", kaže Mihajlović i dodaje da je najveći uspjeh činjenica kako su građani pokazali da su ogorčeni političkom slikom u Hrvatskoj.

"Ogorčenost naroda je zaprepastila i nas aktiviste koji smo tu upućeniji. Jednostavno smo ostali zaprepašteni onim što građani govore i načinom na koji govore o svim političkim vlastima do sada. Građani traže dramatične promjene. Ne male promjene, nego dramatične i to traže hitno", zaključio je Mihajlović.

Dubrovački dnevnik / Media servis
 

Popularni Članci