'

Odgođeni radovi na Batali

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Odgođeni su radovi koji su trebali biti danas započeti. Akcija pod sloganom "ništa nas ne smije iznenaditi" je odgođena radi kiše.

Prometnice središnjeg dijela Lapada do proljeća će biti u potpunosti uređene slijedom ugovora koje je gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić potpisao s izabranim izvođačima radova, tvrtkama Tolo Trade iz Imotskog i Gradimat iz Splita. Predmet ugovora s Tolo Trade su građevinski radovi rekonstrukcije kolnika, pločnika i oborinskog kanala na ulici Od Batale, a Gradimat će izvoditi slične radove na ulicama Žrtava Dakse i Iva Vojnovića, javljaju iz dubrovačke gradske uprave.

"Ulica od Batale jedna je od najlošijih ulica u Gradu po stanju kolnika i nogostupa i zaslužuje ovakav cjelovit pristup, a rekonstrukcijom pločnika Žrtava Dakse i Ulice Iva Vojnovića, stvorit će se ugodan pješački koridor od Uvale Lapad do Čingrije", rekao je prilikom potpisivanja gradonačelnik Vlahušić. Vrijednost radova za Batalu je 3 milijuna kuna, a rok izgradnje je 60 radnih dana, pa bi do konca veljače cijelokupni radovi trebali biti u funkciji.

Izvođenje radova će iziskivati i nužnu uspostavu privremenog režima prometovanja prema kojem će, sve do završetka radova, do zgrada u ulici Uz Batalu osobnim vozilima moći samo stanari te ulice. Svi ostali vozači, uz izuzetak vozila interventnih službi, do željenih će odredišta na Lapadu i Babinom kuku morati tijekom trajanja radova voziti uz Lapadsku obalu ili se na gradskim raskršćima već znatno ranije "prestrojiti" na ulicu Iva Vojnovića.

 

Popularni Članci