'

BLAGDANSKA BAJKA Predstavljen ovogodišnji Dubrovački zimski festival - besplatni autobusi, stiže Djed Mraz, mnoštvo sadržaja za sve, a posebno one najmlađe!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Ovogodišnje deseto izdanje Dubrovačkog zimskog festivala počinje 2. prosinca, a predstavljeno je danas u Hard Rock Caffeu. 

Okupljenima se obratila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić. 

"Ja bih se usudila reći da imamo selekciju najboljih od najboljih što se tiče izvođača, nastojimo pružiti kvalitetni glazbeni program. Zašto regionalne zvijezde? Kao što je dobro poznato, Dubrovnik za Novu godinu vole posjetiti gosti iz regije, naši susjedi iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Albanije, Bugarske, Makedonije i svih ostalih zemalja, to je jasno po statistici Turističke zajednice. Stoga smo uvjereni da je Zdravko Čolić izvrstan izbor! Potvrdu tome daju informacije koje imamo od hotelijera da su bookinzi za smještaj ove godine jako dobri, vjerujemo da će biti još i bolji, još se privatni smještaj u tom smislu nije očitovao niti to možemo procijeniti, ali vjerujemo da će biti izvrsno, a puno ljudi dođe i na jednodnevni izlet u Dubrovnik, svi su nam dragi i dobrodošli", kazala je Tepšić i dodala da se nadaju boljim rezultatima od prošlogodišnjih. 

"Dubrovački zimski festival je namijenjem svima, a prije svega najmanjima. Za djecu ima nebrojeno različitih sadržaja na vise lokacija, možemo spomenuti afirmirane lokacije kao što je Uvala Lapad s adventskim vlakom i klizalištem. Ove godine je novina i klizalište u Mokošici, a to će puno značiti svima koji tamo žive. Isto tako će u Staroj Mokošici biti pregršt događanja. Dubrovački zimski festival počinje Božićnom bajkom, opet stiže Djed mraz iz Finske s vilenjacima, a 2., 3. i 4. prosinca će roditelji i djeca moći napraviti fotografiju s pravim Djedom mrazom!", najavila je Tepšić i dodala da su kućice već postavljene te da se raduje ponudi koju će pripremiti ugostitelji. 

U Lazaretima će se odvijati program pod nazivom Baština za najmlađe, kojima se ovaj mjesec želi učiniti nezaboravnim. Dubrovački dječji zbor će se predstaviti kolendama u Kabogi. 

"Cilj je da se na različitim lokacijama ponude raznovrsni sadržaji za djecu. Imamo i novi program u TUP-u koji kreće u vrijeme zimskih praznika, od 20. prosinca do 6. siječnja, koji će biti namijenjen generaciji školaraca, djeca u tom razdoblju nemaju previše sadržaja za njih u gradu i izvan grada, ali ove godine će biti zaista raznovrstan i šarolik program", dodala je Tepšić. 

Uz to, Turistička zajednica Grada Dubrovnika organizira i tradicionalni humanitarni Torta party, koji je na rasporedu 9. prosinca. 

"Program je šarolik, za svakoga će se naći ponešto, u Kazalištu Marina Držića će se prikazivato Orašar i Velo misto", kazala je Tepšić. 

BESPLATAN AUTOBUS ZA SVE

Na Stradun će i ove godine doći Moto mrazovi i to 26. prosinca. A posebna poslastica za djecu, 31.12. ujutro, bit će Dječji doček na Stradunu na kojem će nastupiti Ante Gelo i bend. 

"Neizostavna karika je besplatni autopus JGP Libertas kojim će se ove godine omogućiti našim sugrađanima i svima koji žele doći u Grad da imaju besplatne vožnje od 17 sati do ponoć. To je nešto što će sigurno doprinjeti olakšanju putovanja prema odredištu, u ovom slučaju staroj gradskoj jezgri i znamo da je to uvijek dobitna kombinacija, tako da pozivam svih da koriste Libertas i dođu u Grad", dodala je Tepšić. 

Direktor Turističke zajednice Grada Dubrovnika Miro Drašković govorio je o turističkim očekivanjima u sljedećem periodu. 

"Nama je uvijek teško govoriti o broju turista koje očekujemo jer hotela imamo toliko koliko imamo otvorenih, privatnog smještaja ima dovoljno, međutim ne dobivamo stalno podatke od hotela koliko gostiju očekuju. Ono što smo mi provjerili su hoteli koji su planirani biti otvoreni i oni su nam rekli da je booking odličan! Popratili smo i agencije na sjeveru Hrvatske koje imaju aranžmane za Dubrovnik, napravili smo promociju u okolnim zemljama, tu najviše računamo na Bosnu jer su Dubrovnik i Sarajevo jako srcima povezani. S obzirom da su koncerti dosta atraktivni, mi se nadamo da će kroz cijeli 12. mjesec imati goste iz Bosne. Ono što je Turistička zajednica napravila je promocija bilboardima, čak smo u Ljubljani na jednom autobusu u gradskom prometu imali reklamu za Dubrovački zimski festival, radili smo inflight magazine Croatia Airlinesa i Air Serbie", kazao je Drašković.

Govorila je i Ivana Medo Bogdanović, ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara. 

"Igre su i dalje glavni producent, odnosno organizator svim onim glavnim događanjima na Stradunu, dakle svih koncerata, ali i popratnih, manjih događanja, kao i komunikacija putem društvenih mreža i slično. Naravno, jedan dio budžeta ukupnog Dubrovačkog zimskog festivala je unesen u Ljetne igre, radi se o oko nekih 700 tisuća eura, što dobro dođe Dubrovačkim ljetnim igrama, a taj iznos je spojen što od gradskih sredstava, što od Turističkih zajednice, ali i sponzora", kazala je Medo Bogdanović i rekla da će se potruditi za koncerte koje odgodi kiša naći alternativne datume da publika ne ostane zakinuta. 

Detaljni program možete pogledati OVDJE

Popularni Članci