'

Jačanje prijateljskih odnosa s Azerbajdžanom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: eurodialogue.org
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je danas u službeni posjet predsjednika Republike Azerbajdžan Ilhama Aliyeva, stoji u priopćenju ureda predsjednika Vlade.

Sugovornici su bilateralne odnose ocijenili prijateljskima, bez otvorenih pitanja, uz perspektive jačanja međusobne gospodarske suradnje, što je potvrđeno današnjim potpisivanjem nekoliko ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžana.

Predsjednik Vlade Milanović pohvalio je gospodarski napredak Azerbajdžana u posljednjem desetljeću i potvrdio interes za opskrbom hrvatskog tržišta plinom iz Kaspijskog mora. Istaknuta je dosadašnja suradnja i mogućnost dogovora oko budućih konkretnih projekata gospodarskih subjekata iz obje zemlje u području brodogradnje, turizma, ICT tehnologije, energetike i infrastrukture.

Predsjednik Aliyev upoznao je s trenutnom sigurnosnom i političkom situacijom u regiji Zakavkazja te s odnosima svoje zemlje sa susjedima. Premijer Milanović istaknuo je predanost Hrvatske miroljubivom rješavanju sporova te osiguravanju političke stabilnosti u cilju dugoročnog blagostanja regije.

Predsjednik Aliyev na kraju je čestitao Hrvatskoj na skorom članstvu u Europskoj uniji.

Popularni Članci