'

Intenzivira se suradnja Hrvatske i Azerbajdžana

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.crossed-flag-pins.com
Predsjednik Azerbajdžana Ilham Alijev u službenom je dvodnevnom posjetu Hrvatskoj, tijekom kojeg će se sastati s hrvatskim državnim vrhom, a bit će potpisano i nekoliko ugovora o suradnji na području kulture, znanosti i turizma.

Čelnik Azerbajdžana Ilham Alijev u Zagrebu će se sastati sa svojim domaćinom, hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, premijerom Zoranom Milanovićem i predsjednikom Sabora Josipom Lekom. Teme službenih razgovora bit će daljnji razvoj bilateralnih odnosa, osobito obzirom na skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Osim jačanja ekonomskih veza, bit će riječi i o drugim područjima na kojima se želi intenzivirati suradnja. Na tom će tragu, u Banskim dvorima, hrvatski i azerbajdžanski predstavnici potpisati nekoliko ugovora.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i ministar gospodarskog razvoja Azerbajdžana Shahin Mustafayev potpisat će Ugovor o gospodarskoj suradnji. Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i ministar vanjskih poslova Azerbajdržana Elmar Mammadyarov potpisat će Sporazum o suradnji u područjima znanosti i tehnologije.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i ministar vanjskih poslova Elmar Mammadyarov dogovorit će službenu suradnju u području zaštite okoliša i prirode, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić i ministar vanjskih poslova Elmar Mammadyarov popisat će Memorandum o suglasnosti o suradnji na području mladih.

Memorandum o suradnji u turističkom sektoru potpisat će zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo i ministar kulture i turizma Azerbajdžana Abulfas Garayev, a suradnju će dogovoriti i predsjednik Uprave Plinacra Mladen Antunović i predsjednik Državne naftne kompanije Republike Azerbajdžana (SOCAR) Elshad Nasirov.

Osim toga, kako bi se pojačali ekonomski odnosi, predsjednik Azerbajdžana sastat će se s hrvatskim gospodarstvenicima, a bit će mu predstavljene hrvatske tvrtke koje su već uspješno etablirane u Azerbajdžanu, kao i one koje se tek žele proširiti na to tržište.

Media servis

Popularni Članci