'

ZAVRŠEN JOŠ JEDAN PROJEKT PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA Cesta kroz Dubravicu dobila je novi podzid

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Završen je još jedan projekt koji su odabrali građani kroz proces participativnog budžetiranja, a čija je realizacija omogućena ovogodišnjim proračunom. Tako je na području naselja Dubravica izgrađen podzid na lokalnoj cesti.

Naime, prema izglasanom prijedlogu mještana Dubravice, na cesti kroz naselje izgrađen je armirano-betonski podzid za stabilizaciju ceste dužine 25 metara te je na tom mjestu i sama cesta dodatno proširena.

Projekt je vodio Upravni odjel za komunalne djelatnosti, promet, more i mjesnu samoupravu. 

Podsjetimo, u sklopu participativnog budžetiranja Proračunom Grada Dubrovnika za 2024. osigurana je realizacija ukupno 25 projekata koje su odabrali građani s područja osam gradskih kotara i 17 mjesnih odbora. Pojedinačne vrijednosti projekata iznose do 60 tisuća eura po mjesnom odboru i do 120 tisuća eura po gradskom kotaru. U 2024. godini nastavljen je projekt Participativnog budžetiranja koji se provodi u organizaciji Grada Dubrovnika te Dubrovačke razvojne agencije DURA, a građani Dubrovnika ponovno su odabrali najbolje od prijavljenih projekata koji će se realizirati u sklopu gradskog proračuna za 2025. godinu, stoji u priopćenju Grada. 

Popularni Članci