'

OBAVIJEST SANITATA U ovim naseljima Rijeke dubrovačke kreće zamagljivanje protiv komaraca

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Iz Sanitata Dubrovnik su u uputili obavijest koju prenosimo u cijelosti. 

"Obavještavamo cijenjene sugrađane da će Sanitat Dubrovnik d.o.o. dana 23. rujna nastaviti s adulticidnom dezinsekcijom pojedinih područja grada, i to metodom hladnog zamagljivanja (ULV).

 

Provođenje mjera adulticidne dezinsekcije/zamagljivanja predviđeno za 19. rujna 2024. godine za područje Nove Mokošice sa svim sporednim ulicama te područje Prijevora, Dračevog sela, obale uz rijeku Omblu (Donje Obuljeno, Rožat i Komolac) odgođeno je zbog nepovoljnih vremenskih prilika te je početak adulticidne dezinsekcije za navedena gradska podučja predviđen za 23. rujna 2024. godine s početkom u 00:00 sati nadalje.


Skrećemo pažnju građanima, posebno onima koji boluju od astme ili drugih bolesti dišnih organa, da za vrijeme zamagljivanja zatvore vrata i prozore.

Također upozoravamo vozače na povećani oprez u prometu za vrijeme trajanja akcije.

Posebno se upozoravaju pčelari da za vrijeme zamagljivanja drže pčele u košnicama, dok se u potpunosti ne raziđe insekticidna magla.

 

U slučaju nepovoljnih klimatskih prilika, kao što su kiša ili pojačan vjetar, akcija se odgađa za sljedeći dan", objavljeno je. 

Popularni Članci