'

Sad je jasno zašto je poplutala Lapadska obala, ova fotografija sve objašnjava

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Iako ni jučerašnji najavljeni narančasti meteo alarm nije mogao naslutiti rekordne bujice kiše, cijeli Grad je imao jednake probleme s količinama kiše. Lapadska obala kao najnovija prometnica imala je težak ispit za prolaznu ocjenu.  

Niti pripreme za veliko nevrijeme nisu urodile plodom jer začepljenje odvoda u pravilu nastupa nakon početka nevremena kada lišće sa stabala, građevinski otpad ili brojne druge prepreke blokiraju rešetke odvodnje.

Djelatnici Vodovoda su obišli sustav oborinske odvodnje na terenu i prije i nakon početka nevremena i cijelo vrijeme su davali sve od sebe da umanje štetu ali oči građana su svakako bile uprte na Lapadsku obalu koja od otvorenja nije imala do jučer priliku 'polagati ispit' i sud javnosti. Bujice vode niti tu obalu nisu zaobišle, a i pumpe koje pumpaju vodu nisu mogle ispumpati svu količinu vode, posebno dok je nevrijeme trajalo.

Iz fotografije se može iščitati i razlog zašto pumpe nisu uspjele ispumpavati vodu, a s obzirom na to da se vidi da je razina mora iznad razine ceste.

.

Popularni Članci