'

Završava se prva faza pothodnika na Ilijinoj glavici

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić obišao je danas radove na Ilijinoj glavici. Radovi na rekonstrukciji raskrižja teku predviđenom dinamikom, dok se promet odvija neometano.

Završava se prva polovica pješačkog pothodnika od Ulice Andrije Hebranga prema Zagrebačkoj ulici, nakon čega će se već danas promet vozilima preusmjeriti na ovaj dio raskrižja. Radovi će potom započeti na drugoj polovici pothodnika. Ovaj način izvođenja radova bez zatvaranja ceste planiran je kako bi se što manje negativno utjecalo na prometovanje kroz istočni ulaz u Grad.

U tijeku je i gradnja lifta za osobe s invaliditetom koji će omogućiti invalidima neometan i siguran prelazak raskrižja. U ulici Pera Bakića je privremeno demontirano sedam stupova javne rasvjete i postavlja se privremena rasvjeta, a završetkom radova postavit će se novi rasvjetni stupovi. U ovoj ulici radi se na proširenju ceste koja će imati četiri prometna traka u cijeloj dužini, kao i izgradnji desnog skretača koji povezuje Ulicu Pera Bakića s Ulicom Andrije Hebranga.

Cjelokupan projekt vrijedan 2,28 milijuna kuna dodatno će ubrzati promet i povećati sigurnost pješaka na Ilijinoj glavici, te riješiti problem oborinske odvodnje.
 

Popularni Članci