'

ORIJENTACIJSKI DANI NA SVEUČILIŠTU U zimskom semestru UNIDU dočekuje 65 stranih studenata

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Sveučilište u Dubrovniku, uz podršku ESN-a Dubrovnik, je otvorilo vrata još jednoj generaciji stranih studenata koji su se pridružili našoj zajednici na početku nove akademske godine.

Ove jeseni, UNIDU je domaćin za 65 studenata iz 15 različitih zemalja, među kojima su Španjolska, Poljska, Sjedinjene Američke Države, Njemačka, Meksiko i mnoge druge. Dio studenata boravit će ovdje tijekom zimskog semestra, dok su neki odlučili provesti cijelu akademsku godinu na našem Sveučilištu.

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku, prof. dr. sc. Nebojša Stojčić, pozdravio je studente na prvom orijentacijskom danu i zaželio im toplu dobrodošlicu u Dubrovnik, istaknuvši pritom kako UNIDU pruža izvrsnu potpornu mrežu za sve dolazne studente. Kroz razne službe, organizacije i inicijative, uključujući ESN Dubrovnik, studentima je osigurana podrška u svim aspektima prilagodbe – od akademskog života do integracije u lokalnu zajednicu.

Orijentacijski dani omogućili su studentima da se upoznaju s radom Sveučilišta, svojim pravima i obvezama, ali i da u neformalnom okruženju kroz različite aktivnosti koje organizira ESN Dubrovnik, lakše pronađu svoje mjesto u novoj sredini.

Popularni Članci