'

„Naše selo je najljepše, a tako je zapostavljeno!“

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovacki Dnevnik
Kino Sloboda ponovno se pokazalo premaleno za sve zainteresirane koji su željeni prisustvovati Javnom izlaganju UPU Srđ. Optužbi, uvreda i verbalnog sukoba ni ovaj put nije manjkalo.

Prije samog početka izlaganja urbanističkog plana uređenja Sportsko-rekreacijskog centra s golfskim igralištem i turističkim naseljem Bosanka-sjever i Bosanka-jug, vidna je bila promjena u odnosu na prethodnu javnu raspravu koja je počela burno, a tako se i završila. Ovaj put, naum je bio na civiliziran način dati svim prisutnima priliku da izraze svoje mišljenje, no da to nije bilo uspješno svjedoči činjenica da je iz publike bilo dobacivanja i grubih riječi upućenih prvenstveno ljudima koji podupiru Razvoj Golf.

Javna rasprava započela je predstavljanjem projekta od strane izrađivača nakon čega su glas dobili građani. Ovaj put, građani su se mogli prebilježiti za postavljanje pitanja te je zapisnik kružio dvoranom kako bi se potom građani imenom i prezimenom prozivali kad je na njih bio red.

Martin Sentić, stanovnik Bosanke rekao je kako on i ostali koji tamo žive ovakav projekt podupiru. „Da ne podržavamo ovo što Razvoj Golf želi učiniti, mi svoju zemlju ne bismo prodali. Vjerujemo da nam je investitor partner koji će nam pomoći rješavati probleme i smatram da bismo im se zato trebali zahvaliti“, dodao je što je publika popratila glasnim pljeskom. Nažalost, nije to bila iskrena podrška što će se pokazati kasnije.

Sentić je u nekoliko navrata prekidao svoj govor žaleći se na uvrjedljive riječi iz publike. Nastavio je:“Razvoj Golf nam je sagradio dječje igralište, sagradio nam je boćalište, a kako nam je pismeno obećano, nastavit će nam pomagati i ubuduće.“

Nakon Sentića, riječ je dobio Paskojević, također stanovnik Bosanke koji je odmah spomenuo prethodno izlaganje optuživši moderatoricu Branku Martinović Vuković za pristranost. Takva izjava nije prošla nekažnjeno te su se iz publike gotovo trenutno čuli uzvici i pogrdne riječi. Nastavio je svoje izlaganje napomenuvši da je još uvijek vlasnik zemlje na Bosanci te da su investitori njemu i ostalim vlasnicima ponudili više opcija koje su im omogućile da svoju zemlju prodaju, zadrže ili daju u najam. „Nema pravo nitko o tome odlučivati nego mi! Mnogi su prodali svoje kuće u Starom gradu i nitko ih nije pitao je li to u redu stoga mi imamo pravo odlučiti što ćemo učiniti s onim što nam pripada!“

Uz mnoge uvrede na privatnoj osnovi, Paskojević se nije dao smesti te je nastavio rekavši: „Naše selo je najljepše, a tako je zapostavljeno!“ Također je dodao kako poštuje druge, posebno udruge, no zanima ga koju alternativu oni nude te tko bi drugi građanima sredio područje Srđa bez traženja posebnog financijskog interesa. 

Popularni Članci