'

MIGRACIJSKA DIPLOMACIJA: IZAZOVI, PERSPEKTIVE Gradonačelnik Franković primio sudionike 26. seminara o europskim integracijskim procesima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica primili su danas u gradskoj vijećnici sudionike 26. seminara o europskim integracijskim procesima „Migracijska diplomacija: izazovi, perspektive“, koji se održava u Dubrovniku od 7. do 10. listopada.

Na sastanku je sudjelovalo oko 30 diplomata iz sjeverne, srednje, istočne i jugoistočne Europe koji su na prijem stigli s organizatorima seminara, ravnateljem Diplomatske akademije Ministarstva europskih i europskih poslova Karlom Kolesarom, regionalnim direktorom Zaklade Hanns Seidel Klausom Fiesingerom i ravnateljicom Zagrebačkog ureda Zaklade Hanns Seidel Aleksandrom Markić Boban.

Gradonačelnik Franković i predsjednik Vijeća Potrebica pozdravili su sudionike seminara poželjevši im dobrodošlicu u Dubrovnik. Upoznali su ih karakteristikama suvremenog Dubrovnika s posebnim osvrtom stradanje i herojsku obranu Dubrovnika u Domovinskom ratu.

Ovom prilikom gradonačelnik Franković predstavio je iskustva Dubrovnika u upravljanju turizmom kao najzastupljenijom granom gospodarstva. Istaknuo je uspjehe Grada i međunarodnih partnera u pretvaranju Dubrovnika u globalno prepoznatog promotora  postulata održivosti kroz strateški program „Poštujmo Grad“ čije su aktivnosti usmjerene na povećanje kvalitete života građana i zaštitu kulturno-povijesne baštine.

Gradonačelnik je govorio i o izazovima s kojima se danas suočava Dubrovnik prvenstveno na polju radne snage i stanovanja mladih obitelji, predstavivši brojne programe i mjere priuštivog stanovanja koje Grad razvija za svoje građane s ciljem populacije povijene jezgre i održavanja „živog“ grada.

Popularni Članci