'

ZELENSKI EMOTIVAN ZBOG DOMOVINSKOG RATA U DUBROVNIKU Franković mu darovao ratnu knjigu i govorio o Pavu Urbanu, ukrajinski predsjednik sa zanimanjem slušao (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Nakon održanog Summita Ukrajine i zemalja jugoistočne Europe, premijer Andrej Plenković i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski, u pratnji gradonačelnika Mata Frankovića, uputili su se u Grad, točnije u Sponzu, gdje su obišli Spomen sobu poginulih dubrovačkih branitelja. 

Zanimljivo je kako je gradonačelnik Mato Franković ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom darovao knjigu 'Zagonetka pobjede' autora Olivera Peza čije dijelove jednom mjesečno možete čitati i na Dubrovačkom dnevniku. Također, zastao je s njim pored spomen obilježja posvećenom Pavu Urbanu koji je izgubio život fotografirajući stradanja Grada, što je Zelenski sa zanimanjem slušao. 

Prilikom posjeta Spomen sobi vladale su velike mjere sigurnosti, pa su tako policajci, između ostalog, bili i na zidinama, a cijelim potezom od Ploča do Sponze prolazili su policijski psi. Među policijskim službenicima bio je i načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. 

Prilikom dolaska, ljudi koji su se u tom trenu zatekli u Gradu, uzvikivali su: "Slava Ukrajini!". 

Zelenski je ostavio crvenu ružu u Spomen sobi. 

Popularni Članci