Gdje je nestao Matušić, gdje se skrivao?

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nitko ne zna gdje se proteklih mjeseci skriva Frano Matušić. Kada bismo tražili Ivu Sanadera, automatski bismo tražili u novinama je li netko obio banku ili osnovao novu stranku, ali kada tražite Frana Matušića, tada svaka logika pada u vodu. Može biti svugdje, jedino ga nemojte tražiti - u avionu. On se zna infiltrirati na bezbroj načina. Može biti ulični svirač, a može biti i časna sestra.

Može biti svugdje, jedino ga nemojte tražiti - u avionu. On se zna infiltrirati na bezbroj načina. Može biti ulični svirač, a može biti i časna sestra.

Frano Matušić nikada nije prvi sprijeda, on je uvijek prvi straga, ali utjecaj i moć je crpio iz bliskih veza sa šefom Ivom Sanaderom i Lukom Bebićem. 

Kada je šef Ivo bio u pitanju, bio ga je spreman braniti do posljednjeg komuniste. Svaki dan bi za njega Daksu izvukao ispod tapita i udarao njome po SDP-u i uvrnutim komunjarama kojima ništa nije sveto. Godine 2007. je pred milijunskim auditorijem na HRT-u izjavio kako je autoput do Ploča gotov za par mjeseci, a da su na mostu otvoreni radovi i da će se deboto on provozat po mostu za par mjeseci.

Što je rekao i ostvario je. Provozao nas je jako dobro i umješno taj naš mali Frano. Vozali su nas i on, i barba Luka, a bogami i Barba Ivo gotovo dva mandata, a sada se jedan voza u masline, jedan u Remetinec, a ovaj treći vozi sebe u Bruxelles.

Padne li mu ikada napamet dok se vozi prema EU parlamentu koliko je malen kao čovjek za tako jedan veliki parlament? Zapita li se kod svojih kolega je li moralno da čovjek s referencama „glavnog hrvatskog uguza 21. stoljeća“  dođe u takav parlament makar kao gost? Sumnjam.

Ali, ono što se zapitao kod velikog broja članova ŽO HDZ-a naše županije je hoće li njegov kandidat s konopca postati ponovni kandidat za župana. Taj mu je detalj uvijek bio vrlo važan, a to je da prođe njegov kandidat, pa da bez ikakvoga straha može vezati svoj mali konopčić za njegovu ručicu i onda upravljati, kako iz Zagreba, a tako sada iz Belgije.

Taj mali Frano, glazbenik, u životu neposredno na ništa nije izabran. Teti Dubi je ispunjavao kao mali fikus sobicu za zamjenika gradonačelnice, pa ga je onda ta ista tete Dube plasirala u Zagreb i napravila vjerojatno najveću pogrešku u životu.

Umjesto Branka Bačića uletio je na mjesto saborskog zastupnika i u rekordnom roku skupio „simpatije“ javnosti te je prozvan gospodin replika. Funkcionirao je kao čečenska poluautomatska puška. Kad bi netko rekao da njegova stranka krade, on bi se pozivao, naravno na 1991. i odlazak iz parlamenta, a kada bi Baja rekao da Vukelić zvjerka s nekim koferima po Brodosplitu, on bi zazivao s neba njegova dunda itd., itd.

Ma i to bi nekako u životu progutali, ipak je s liste koju su birali građani. Kako su birali, znaju oni sami, ali mi smo tu saborsku litaniju plaćali gotovo pola milijuna kuna godišnje (plaća i doprinosi), ali ni to nije bilo sve. Gospar Matušić se boji letenja, pa to sve povećava troškove za više od stotine tisuća kuna.

Taj mali ispravak netočnog navoda bi trebao, pošto je više u godinama, biti dosljedan. Pođi dragi Frano viditi svoga prijatelja Iva. Ne boj se, tamo je ionako, za tebe atmosfera kao na Trgu žrtava Fašizma - domaća!

Ukratko: Frano fališ nam. Navikli smo na tebe i očekujemo te na prvoj pressici. Opali po nekome tek toliko da se nešto događa. Nama je važno da si ti tu, a i tebi je važno da si ti tu!

Popularni Članci